Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit deel van het fornuis wordt vaak vergeten tijdens het schoonmaken

Je staat lekker in de pannen te roeren en voordat je het weet heb je weer eens geknoeid. Geen punt, in de meeste huishoudens wordt geregeld een doekje over het fornuis gehaald. Maar onder de pitjes schoonmaken, dát wordt vaak vergeten.

Oude etensresten zijn niet alleen smerig, ze zijn ook brandgevaarlijk. Daarom kun je tijdens het schoonmaken het beste even de pitjes loshalen, zodat je ook daarbij kunt.

Advertentie

Wondermiddeltjes

Je kunt het fornuis natuurlijk gewoon met water poetsen. Maar er zijn een paar wondermiddeltjes die je fornuis weer als nieuw laten lijken. Heb je cola in de koelkast staan? Dat komt goed uit. Haal de pitjes van het fornuis en laat die minimaal 30 minuten in een bakje met de cola liggen. Heb je deze frisdrank niet in huis, dan is er geen man overboord. Een badje met azijn is namelijk ook een goede methode om de pitjes te laten glimmen. Laat de gaspitten niet in de vaatwasser meedraaien, want dan is de kans heel groot dat ze gaan roesten. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Fornuis schoonmaken

Wat betreft de rest van het fornuis: de gietijzeren pandragers, de rekken waar jij je potten en pannen op zet, zijn vaak vet. Als je die 30 minuten in kokend water met een grote schep soda legt, kun je ze na hun bad gemakkelijk schoonmaken. Vervolgens wel even goed droogwrijven met een oude theedoek, zo voorkom je dat ze gaan roesten.

En als je je fornuis eenmaal gehad hebt, kun je met dit middeltje de oven schoonmaken:
Bron: Eigen huis en tuin, Flair Online. Beeld: iStock
Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien