Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Oeps! Dit is de meest gemaakte gin-tonic-fout

Heerlijk, tijdens een broeierige zomeravond nog even buiten zitten met een koel drankje. Een frisse gin-tonic leent zich perfect als dé dorstlesser met een twist. Maar veel mensen maken één cruciale fout bij het maken van een frisse gin-tonic.

Mocht jij thuis een mooie kast, plank, rek of etalage hebben waar je al je flessen sterke drank hebt uitgestald, dan zit je goed fout. Althans, als je daar een fles gin tussen hebt staan. Want volgens gediplomeerde gin-kenners is het geen goede zaak om je gin in de kast of in het rek te hebben staan.

Advertentie

IJskoud
Zo vertelt Joanne Moore, distilleerder van Greenall’s gin, aan Flair België dat je gin ijskoud hoort te serveren. Je moet je gin dus in de koelkast bewaren, en niet erbuiten. En een fijn detail: gin kan niet bevriezen (door het hoge alcoholpercentage) dus je kunt je ginfles ook gewoon in de vriezer bewaren. Perfect voor de bloedhete zomerdagen.

Verliest magie
Moore legt uit, dat wanneer je gin op lage temperatuur drinkt er veel van de magische gin-ervaring verloren gaat. “Het neemt zoveel weg van de ideale gin-tonic-ervaring. De scherpe kantjes van de alcoholsmaak verdwijnen immers door de lage temperatuur, waardoor je meer geniet van de gin.”

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: Een jaarabonnement Libelle én een gratis Mart Visser tas voor maar €149. 

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien