Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Waarom je frisdrank met een rietje zou moeten drinken

Nu de temperaturen weer wat hoger worden, gaan we weer lekker het terras op. Drink je dit weekend een frisje buiten? Dat kun je dan beter met een rietje doen.

Het is geen verrassing, maar frisdrank kan het glazuur van je tanden aantasten. Dat komt door de zuren in het drankje. En als dat eenmaal aangetast is dan komt het niet meer terug. Door je glaasje cola met een rietje te drinken, komen je tanden minder in aanraking met de zuren en zal het glazuur ook minder aangetast worden. Daardoor blijven je tanden witter en sterker.

Advertentie

Opfleuren
Daarnaast ziet een rietje in je glas er ook nog eens heel gezellig uit. Let er wel op dat je een verantwoord rietje gebruikt. Dit zijn rietjes gemaakt van recyclebaar materiaal zoals biologisch afbreekbaar papier. Maar denk ook aan een rietje van bamboe of rietjes gemaakt van RVS-materiaal. Door deze goed af te spoelen kun je ze oneindig blijven gebruiken, behalve dat het goed is voor het milieu ziet het er ook nog een hartstikke leuk uit.

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

LEES OOK:

Bron: Flair.be. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien