Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Fritessaus vs mayonaise: welke saus bevat meer calorieën?

Vanavond patat op het menu? Deze lekkere snack vraagt om een sausje erbij. Is jouw favoriete saus mayonaise, of juist fritessaus? Er blijkt een verschil te zijn in calorieën.

Zo bevat 1 eetlepel fritessaus (met 35% olie) volgens het Voedingscentrum 75 kcal en 7,2 gram vet terwijl een eetlepel mayonaise (ook met 35% olie) 68 kcal en 6,5 gram vet bevat. Toch opvallend, want fritessaus lijkt een ‘gezonder’ imago te hebben dan mayonaise.

Advertentie

Patat
Eet je graag een snack bij je patat? De verschillen in calorieën bij de snacks zijn ook nogal groot. Een kaassoufflé bevat zo’n 250 calorieën, terwijl een kroket 170 calorieën bevat. Toch liever een frikandel speciaal? Deze bevat 284 calorieën en een broodje hamburger 228.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum.nl. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien