Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je deze fruitsoort beter niet bij ander fruit of groenten kan leggen

Fruit en groenten kun je prima bij elkaar in de koelkast of fruitmand leggen. Toch moet je met één soort fruit voorzichtig zijn, want voor je er erg in hebt, is alles rot.   

“Groenten en fruit kun je makkelijk bij elkaar in één bak leggen”, legt Michele Bosevski van het Australisch Instituut voor Voedselveiligheid uit. “Maar er is één fruitsoort waar je voorzichtig mee moet zijn in de koelkast en dat zijn appels. Appels produceren ethyleengas en als dat op ander fruit komt, zorgt dat ervoor dat ze rijper worden. Dat kan natuurlijk handig zijn, maar het fruit rot daardoor ook sneller.”

Advertentie

Uien
De beste manier om appels te bewaren is volgens Michele een verzegelde zak met ritssluiting, maar ze heeft nog een andere interessante tip: bewaar je appels met je uien. “Door slechts één appel bij een paar uien te leggen, weerhoudt dat de uien van rotten. In dat geval is ethyleengas juist erg positief.”

Handdoek
Bovendien kun je volgens Michele het beste een papieren doek onder op de bodem van de fruitvakken van je koelkast leggen. “Het helpt het overtollige vocht dat uit het fruit komt te absorberen. Zo kan fruit en groenten langer meegaan.”

Jij blij, je lijf blij: eet fruit bestrijdingsmiddelenvrij!

Leuke fruitmand kopen? Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien