We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je deze fruitsoort beter niet bij ander fruit of groenten kan leggen

Fruit en groenten kun je prima bij elkaar in de koelkast of fruitmand leggen. Toch moet je met één soort fruit voorzichtig zijn, want voor je er erg in hebt, is alles rot.   

“Groenten en fruit kun je makkelijk bij elkaar in één bak leggen”, legt Michele Bosevski van het Australisch Instituut voor Voedselveiligheid uit. “Maar er is één fruitsoort waar je voorzichtig mee moet zijn in de koelkast en dat zijn appels. Appels produceren ethyleengas en als dat op ander fruit komt, zorgt dat ervoor dat ze rijper worden. Dat kan natuurlijk handig zijn, maar het fruit rot daardoor ook sneller.”

Advertentie

Uien
De beste manier om appels te bewaren is volgens Michele een verzegelde zak met ritssluiting, maar ze heeft nog een andere interessante tip: bewaar je appels met je uien. “Door slechts één appel bij een paar uien te leggen, weerhoudt dat de uien van rotten. In dat geval is ethyleengas juist erg positief.”

Handdoek
Bovendien kun je volgens Michele het beste een papieren doek onder op de bodem van de fruitvakken van je koelkast leggen. “Het helpt het overtollige vocht dat uit het fruit komt te absorberen. Zo kan fruit en groenten langer meegaan.”

Jij blij, je lijf blij: eet fruit bestrijdingsmiddelenvrij!

Leuke fruitmand kopen? Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien