Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Waarom je beter geen kassabon kunt vragen in de winkel

Wil je het bonnetje mee? Hoe groot of klein een aankoop is, je krijgt bijna altijd de kassabon mee. Bij grote aankopen bewaar je deze misschien wel, maar het bonnetje van de supermarkt gaat vaak meteen de prullenbak in.

Je zou denken dat er niets mis is met bonnetjes weggooien, maar dat blijkt dus helemaal niet zo goed voor het milieu te zijn. Waarom? Minstens de helft van alle bonnetjes kan niet gerecycled worden. Dat komt doordat zo’n 50% van alle bonnetjes die we krijgen in supermarkten, kledingwinkels, restaurants en cafés gedrukt worden op glimmend thermisch papier.

Advertentie

Schadelijke stoffen
Dat papier kan niet gerecycled worden omdat het gemaakt is van meer dan één materiaal en dat kan niet gescheiden worden. Daarnaast bevatten de bonnetjes de schadelijke BPA en BPS-chemicaliën. Deze stoffen worden gebruikt in plaats van inkt om de letters en cijfers op het papier te drukken. Deze stoffen zijn al verboden voor andere producten, maar dat geldt nog niet voor kassabonnen. Wanneer je de bonnen zou recyclen zouden deze stoffen ook vrijkomen.

Digitale bonnen
Je kunt het beste het bonnetje dus niet meevragen in de winkel als dat niet echt nodig is. Steeds meer winkels gaan bij grotere aankopen over op digitale kassabonnen, dus vaak is een papieren bon helemaal niet meer nodig.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.co.uk. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien