Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Schokkend: zó veel geld kost een droger je per jaar

Je hoort het wel vaker: je droger kun je maar beter goed volstoppen. Waarom? Het scheelt je een hoop geld.

Een droger neemt namelijk al gauw 7 procent van je totale stroomverbruik in huis in.

Advertentie

Besparen
En ja, dat kost je zo’n 80 tot 110 euro per jaar aan elektriciteitskosten. Veel mensen die denken dat de droogtrommel vol zit, vullen ‘m eigenlijk maar voor tweederde. De droger is namelijk een stuk groter dan een wasmachine. Onthoud dat dus als je weer eens een wasje erin gooit. En nog een tip om wat centjes te besparen: verschoon altijd je filter. Hoe meer stof er in je filter zit hoe hoger het energieverbruik namelijk is.

Goedkopere wasjes
En er zijn nog andere manieren om wat geld over te houden. Als je namelijk altijd op 30 graden wast, dan scheelt je dat 30 euro per jaar.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Consumentenbond. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien