Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zó veel geld is er al opgehaald met de noodactie voor de Amazone

De Amazone staat al een aantal weken in brand. Het Wereld Natuur Fonds besloot daarom een noodactie op te zetten voor het gebied. Het bedrag wat tot nu toe is opgehaald door Nederland is indrukwekkend.

Veel Nederlanders hebben gedoneerd en daarom heeft het WNF tot nu toe al €150.000 euro(!) op weten te halen voor het Braziliaanse regenwoud.

Advertentie

Zuurstofmaskers
Met dit geld uit Nederland kunnen onder andere meer veiligheidspakken, zuurstofmaskers en helmen worden aangeschaft. Ook gaat er nog geld naar noodhulp voor de lokale bevolking, die geëvacueerd moest worden. “Er zijn zo ontzettend veel mensen die samen íets willen doen voor het grootste regenwoud op aarde. Dat geeft hoop voor de toekomst. De actie loopt zeker de komende week nog door’’, vertelt Kirsten Schuijt, directeur van de Nederlandse tak van WWF, tegen het AD.

Doneren
Wil jij ook in actie komen voor het Braziliaans regenwoud? Wanneer je ‘Amazone’ naar het nummer 4333 smst, doneer je €3,-. Je kunt zo vaak sms’en als je wil. Ook in het dagelijks leven kunnen we ons steentje bijdragen: 80% van de wereldwijde ontbossing wordt veroorzaakt door landbouw. Door minder of geen vlees en zuivel te nuttigen, kunnen we zulke situaties als die van de Amazone proberen te voorkomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De verschrikkelijke bosbranden in het Amazoneregenwoud zijn niet onder controle te krijgen en breiden nog elke dag uit. De Amazone is van onschatbare waarde voor dieren en mensen, en voor het tegengaan van klimaatverandering. Daarom start het WWF een noodactie. Maar samen staan we sterker, dus help ook mee! Sms nu AMAZONE naar 4333 en doneer 3 euro. Je kunt zo vaak sms’en als je wil! Voor meer info over de actie ➡️ link in bio #amazon #actie #amazonfire Wat WWF met je gift doet: 1.Je gift wordt direct besteed aan een lokaal project 2.We bieden noodhulp aan geëvacueerde lokale bevolking 3.We helpen bij de aanschaf van materieel om brandgangen te creëren die het vuur stoppen 4.Deze brandgangen behoeden het leefgebied van kwetsbare dieren voor het vuur 5.Zo helpen we branden bestrijden en dieren en mensen beschermen

Een bericht gedeeld door Wereld Natuur Fonds (@wnfnederland) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: AD, Greenpeace. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien