Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Geprikt door een cactus? Zó krijg je die vervelende naalden er weer uit

Cactussen zijn prachtige planten, maar helaas kunnen ze ook héél vervelend steken. Met een beetje geluk zit de naald niet te diep en haal je ‘m er zo weer uit, maar wat als dit niet het geval is?

Hier een aantal tips om die vervelende cactusnaalden te verwijderen.

Advertentie

Met een pincet
Als je de naald er niet met je vingers uit krijgt, biedt een pincet uitkomst. Trek de naalden er zo voorzichtig mogelijk uit, zodat ze niet halverwege afbreken.

Gebruik lijm
Wil je meerdere naalden er in één keer uittrekken? Dan kan een beetje lijm helpen. Smeer een laagje simpele, witte schoollijm uit over de plek waar de naalden zitten en laat dit zo’n 5 tot 10 minuten drogen. Trek vervolgens het laagje er weer af. Als het goed is blijven de naalden aan de lijm plakken en worden ze er dus weer uitgetrokken.

Een beetje tape
Geen lijm in huis? Probeer het dan eens met (duct)tape. Plak een stukje tape over de plek waar de naalden zitten en druk dit goed aan. Trek vervolgens de tape er zo snel mogelijk af. Als het goed is trek je zo in één keer alle naalden eruit.

Wrijven met panty
Klinkt misschien een beetje gek, maar werkt wél: pak een panty, maak er een bal van en wrijf er voorzichtig mee over de plek. De kans is groot dat de naalden aan de panty blijven plakken waardoor je ze eruit krijgt. Gooi de panty voor de zekerheid weg.

Puimsteen
Krijg je de naalden er echt met geen mogelijkheid uit? Dan is de kans groot dat ze er vanzelf na een tijdje weer uitkomen. Mocht je er toch veel last van hebben, dan kun je met een puimsteen de naaldjes van je huid polijsten op plekken die niet te gevoelig zijn, zoals onder je voet. Je trekt de naald dan niet uit je huid maar je slijpt als het ware de puntjes eruit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: WikiHow. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien