Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Gevaarlijke reuzenteek gespot vlakbij Nederlandse grens

In Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens, zijn de afgelopen dagen maar liefst 6 hyalomma-teken gevonden. Niet bepaald een geruststellende vondst, aangezien de teken 3 keer zo groot zijn als normale teken en mensen kunnen volgen en ruiken van tientallen meters afstand.

De dieren kunnen zeer gevaarlijke ziektes overbrengen. Zo dragen de beestjes het virus dat Krim-Congo-koorts veroorzaakt bij zich. Dit is een virus dat zich verspreidt via bloed- en lymfebanen en leidt tot leverschade.

Advertentie

Gevonden op boerderij
Eén van de teken werd door onderzoekers van de Universiteit van Hohenheim aangetroffen op een paard in Nedersaksen. De 5 overige teken werden gevonden op een boerderij in Geldern, een stad die tegen de Nederlandse grens aan ligt, zo meldt RTL Nieuws.

Op de rug van trekvogels
Het is niet de eerste keer dat er een reuzenteek bij onze oosterburen is gespot. De beestjes leven oorspronkelijk in Afrika en Azië, maar reizen op de rug van trekvogels mee naar Europa.

Grote zorgen
Toch is de vondst van deze teken allesbehalve geruststellend. Volgens onderzoekers zou de vroege signalering van de beestjes betekenen dat ze de Duitse winter hebben overleefd. Dit betekent dat de teken al in het land waren vóór de terugkeer van trekvogels en dat zij zich mogelijk verder door de regio zullen verspreiden.

Na iedere (bos)wandeling, zeker in de buurt van de Duitse grens, jezelf en elkaar grondig exporteren op teken, dus!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien