Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Let op! Déze voedingsmiddelen zijn giftig voor je hond

Restjes van het avondeten over? Die kun je beter niet zomaar aan je hond voeren. Verschillende voedingsmiddelen zijn namelijk erg giftig voor honden.

Onder ander de volgende voedingsmiddelen mag je absoluut niet aan je hond geven:

Advertentie

Avocado
Zowel de avocadoschil en -pit als de -plant zijn giftig voor zoogdieren en vogels. Een stofje dat hierin zit, persine, kan zorgen voor vochtophopingen in vitale organen, alvleesklierontsteking en ademhalingsproblemen. En dat willen we onze trouwe viervoeter niet aandoen.

Alcohol
Voor de hand liggend misschien, maar alcohol is erg gevaarlijk voor honden. Ze kunnen hierdoor moeten braken, diarree of ademhalingsproblemen krijgen en zelfs in coma raken.

Rauwe aardappelen
In een rauwe aardappel zit solanine. Dit is niet alleen voor honden slecht, maar ook voor mensen. Wanneer je een aardappel kookt, blijft dit stofje gelukkig achter in het water.

Paddenstoelen
Alle soorten paddenstoelen, dus ook champignons, kunnen ervoor zorgen dat jouw harige vriend in een heftige shock raakt. Voer dus nooit champignons aan je hond en let ook goed op als je in het bos wandelt!

Druiven
Druiven kunnen, net zoals krenten en rozijnen, nierfalen bij een hond veroorzaken. Let je dus ook goed op je sultana of krentenbol?

Chocolade
Dit is een bekende. Chocola is erg giftig voor honden, want hier zit het stofje theobromine in. Dit stofje kan een slechte invloed hebben op jouw honds zenuwstelsel en zijn/haar hart.

Uien
Uien en ook groenten uit dezelfde familie, zoals prei en bieslook, kunnen bij honden zorgen voor bloedarmoede en darm- en maagklachten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Eigen huis en tuin. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien