Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Niet kopen, maar geven: het is vandaag 'Giving Tuesday' en dit is de betekenis

Na een weekend vol Black Friday-aanbiedingen was het maandag nog niet afgelopen en deden veel winkels weer mee met Cyber Monday. Het kortingsfestijn is nu toch écht achter de rug. Dinsdag is het namelijk ‘Giving Tuesday’ en gaan we niet meer kopen, maar juist geven.

Na Black Friday en Cyber Monday vieren we in Nederland dit jaar voor het eerst ook Giving Tuesday. Ook deze dag is overgewaaid vanuit Amerika. Giving Tuesday staat in tegenstelling tot de andere dagen niet in het teken van kopen, maar juist van geven. We denken op deze dag niet aan onszelf, maar aan een ander door ons in te zetten voor een goed doel. Dit kan een donatie zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook vrijwilligerswerk gaan doen of een rondje door de buurt met de collectebus.

Advertentie

Betekenis Giving Tuesday
In Amerika bestaat deze dag al langer en is te zien dat mensen niet alleen op deze dinsdag, maar zich ook in de periode daarna op welke manier dan ook inzetten voor het goede doel. Ook in Nederland kan deze dag best weleens een succes worden. Tijdens de afgelopen twee kortingsdagen gaven veel mensen ook aan klaar te zijn met het kopen, kopen, kopen. Zo’n dag als deze is dus een mooi tegengeluid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien