Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Proost: uit dít glas smaakt champagne het allerlekkerst

Luid jij het nieuwe jaar steevast met een bubbeltje in? Let er dan op dat je het niet in het verkeerde glas schenkt, zodat de smaak het beste tot zijn recht komt. Het blijkt namelijk dat een glas de smaak van champagne flink kan beïnvloeden.

Dit blijkt uit recentelijk onderzoek van De Britse krant The Times.

Advertentie

Brits onderzoek
Om uit te zoeken of het uitmaakt in wat voor soort glas je champagne serveert, deden journalisten van de Britse krant er onderzoek naar. Dit deden ze met een groot team van professionele testers. Deze testgroep schonk de bubbels onder meer in wijn-, fluit-, coupe- en cognacglazen.

Bubbels
Vervolgens keken de professionele testers naar de bubbels van de champagne. Want hoe meer de bruiswijn bruist, hoe beter de smaak ervan is. Dit komt omdat er zonder bubbels geen smaakmoleculen naar de oppervlakte van je favoriete feestdrankje gestuwd worden.

De beste
En wat bleek? De speciale fluitglazen waarin champagne volgens de etiquette geschonken hoort te worden, blijken ook écht het beste voor de smaak te zijn. Want in dit smalle glas blijven de bubbels het langst goed, waardoor de smaak ook het langst lekker blijft.

De slechtste
Cognacglazen bleken verrassend genoeg ook niet verkeerd te zijn. En dat is opvallend, aangezien deze glazen niet eens bestemd zijn voor drank met koolzuur.  Coupeglazen waarmee vaak champagnetorens gemaakt worden, kwamen als slechtste uit de bus. Hoe leuk ze ook zijn, die torens zijn dus eigenlijk echt alleen voor het oog.

champagne

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Margriet. The Times. Beeld: iStock

 

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien