Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zo maak je goedkoop én makkelijk je oven schoon

Je zet je oven aan en ruikt een vreemd luchtje: hoog tijd dat je de ‘m onder handen gaat nemen. Alleen: wie heeft dáár nou zin in? Met deze truc heb je hem straks weer blinkend schoon, zonder al te veel werk te hoeven verrichten.

Voor iedereen die de uitdaging al is aangegaan met dure schoonmaakmiddelen: die kun je nu inwisselen voor… een citroen. Naast azijn is dit een echt wondermiddel op het gebied van huis, tuin en keuken.

Advertentie

Stap 1
Ten eerste haal je de etensresten uit de oven. De kruimels van de broodjes van zondagmorgen en het opgedroogde, gelekte kaas uit je gerecht mogen opgezogen worden met de stofzuiger.

Stap 2
Het hardnekkige vet moet eruit. Zet de oven aan op 200 graden en pak de citroen erbij. Snijd hem in plakjes, deze leg in je in een ovenvast schaaltje. Het schaaltje plaats je in de oven en laat je ongeveer 10 minuten erin staan zodat het sap kan verdampen. Citroen weekt als het ware het vet los dus het is verstandig om het nog even een tijdje erin te laten staan.

Stap 3
Pak een microvezeldoek erbij en zo nodig een schuurspons. Het is nu de bedoeling dat als je met de doek langs de wanden gaat, het vet verdwijnt. Ga net zo lang door tot het vet verwijderd is en je voor een blinkende oven staat.

Klaar!
En dat was ‘m alweer: je oven schoonmaken zit erop. Op deze manier heb je je oven schoon zonder er teveel je handen voor hoeven uit te steken. En die dure schoonmaakmiddelen kun je voortaan ook lekker laten staan in het schap.

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk ook deze video hoe je binnen een mum van tijd het ovenrooster schoon hebt:

Bron: dehuishoudcoach.nl. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien