Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Op vakantie? In dít Europese land zijn boodschappen het voordeligst

Als je graag op de kleintjes let, dan kun je volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het beste naar Spanje op vakantie gaan. De prijzen voor voeding blijken hier 4 procent lager te liggen dan gemiddeld in de Europese Unie.

Dat concludeert het CBS na een vergelijking van prijzen in de 5 populairste vakantielanden.

Advertentie

Duurste land
Ons eigen land blijkt helemaal niet zo goedkoop te zijn qua boodschappen doen: eten en drinken is in Nederland juist 1,1 procent duurder dan gemiddeld. Maar voor boodschappen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk ben je nóg meer kwijt. Vooral in Frankrijk kunnen de boodschappen aardig aantikken: eten en drinken is hier namelijk 16 procent duurder dan gemiddeld.

Vleesprijzen
Mensen die graag barbecueën op vakantie zijn het duurst uit in Oostenrijk. Vleesprijzen liggen er 45 procent boven het Europees gemiddelde, Frankrijk is 30 procent duurder. Spanje is opnieuw het laagst geprijsd, gevolgd door Duitsland en Italië. Voor aardappelen, groente en fruit is Frankrijk iets duurder dan Oostenrijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: CBS. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien