Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Op vakantie? In dít Europese land zijn boodschappen het voordeligst

Als je graag op de kleintjes let, dan kun je volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het beste naar Spanje op vakantie gaan. De prijzen voor voeding blijken hier 4 procent lager te liggen dan gemiddeld in de Europese Unie.

Dat concludeert het CBS na een vergelijking van prijzen in de 5 populairste vakantielanden.

Advertentie

Duurste land
Ons eigen land blijkt helemaal niet zo goedkoop te zijn qua boodschappen doen: eten en drinken is in Nederland juist 1,1 procent duurder dan gemiddeld. Maar voor boodschappen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk ben je nóg meer kwijt. Vooral in Frankrijk kunnen de boodschappen aardig aantikken: eten en drinken is hier namelijk 16 procent duurder dan gemiddeld.

Vleesprijzen
Mensen die graag barbecueën op vakantie zijn het duurst uit in Oostenrijk. Vleesprijzen liggen er 45 procent boven het Europees gemiddelde, Frankrijk is 30 procent duurder. Spanje is opnieuw het laagst geprijsd, gevolgd door Duitsland en Italië. Voor aardappelen, groente en fruit is Frankrijk iets duurder dan Oostenrijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: CBS. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien