Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Vraag maar raak: dít is de nieuwe stem van je Google Assistent

Vorig jaar werd de Google Assistent in Nederland geïntroduceerd. Een spraakassistent op je mobiele telefoon of op de Google Home (speaker) waaraan je al je vragen aan kunt stellen. Van: ‘Wat voor een weer wordt het vandaag?’ tot ‘Kun je een lekker muziekje opzetten?’.

Jij roept en de Google Assistent geeft antwoord of voert het uit.

Advertentie

Libelle’s Floor mocht voor de introductie van de Google Assistent in een supermodern huis met allerlei technische snufjes slapen en direct gebruik maken van de Google Assistent. Hoe dat er aan toe ging, zie je in deze video. De stem van de spraakassistent was toen een vrouw, maar sinds donderdag 18 september kun je ook – als je dat fijn vindt – al je vragen aan de mannelijke Google Assistent stellen.

Antwoord op al je vragen
De Google Assistent is een losse app die je kan downloaden op je telefoon. Je kunt hier allerlei vragen aan stellen. Denk aan: ‘Zet een timer van 6 minuten’ tot ‘Wat is het allerlaatste nieuws’. Maar als je nog meer slimme apparaten in je huis hebt, bijvoorbeeld slimme verlichting, gordijnen of een televisie dan kun je ook tegen Google zeggen: ‘Hey Google, zet de lamp in de woonkamer aan’. Hiervoor hoef je dan niet op te staan en het aan/uitknopje van je lamp in- of uit te schakelen. 

Wie is de Google Assistent dan?
Wie zichzelf maar liefst 2 weken lang 24/7 heeft opgesloten in een geluidsstudio voor het beantwoorden van al je vragen is onbekend. De stem klinkt in ieder geval jong, vriendelijk en behulpzaam. Rachid Finge, woordvoerder van Google Nederland liet ons weten dat de persoon van de stem niet bekend wordt gemaakt. “We willen graag dat mensen hun eigen beeld vormen bij de stem”.

Hieronder kun je ’m zelf beluisteren:

Instellen
Wil je de stem zelf veranderen? Dan kan je dat vanaf donderdag 18 september zelf in de app doen. Let op: het kan soms even duren voordat de nieuwe stem bij jou zichtbaar is.

Beeld: iStock

Lees meer

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien