Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zo vaak moet je je gordijnen wassen

Gordijnen reinigen is meestal niet het eerste waar we aan denken tijdens het schoonmaken. Dat is niet erg, want het is ook niet verstandig om ze heel vaak te wassen. Maar als je het dan doet, is het slim om het op déze manier te doen. 

Het advies: was ze zo min mogelijk. Dan blijven ze echt het mooist. Zolang ze er schoon uitzien en het huis goed geventileerd wordt, is het zeker nog niet nodig. Eén keer per jaar wassen is ruim voldoende. Het beste is om een vast moment in het jaar te nemen, bijvoorbeeld aan het begin van de lente.

Advertentie

Stofvrij
Een efficiënte schoonmaaktip: om de gordijnen toch stofvrij te houden, zou je ze uit kunnen slaan met een handdoek. Het stof komt dan makkelijk los.

Wassymbolen
Kijk van tevoren of je de gordijnen zelf kunt wassen of ze naar de stomerij moet brengen. Als je toch kiest om ze zelf te wassen, kijk dan goed naar de wassymbolen.

wassen_30_anti-kreukprogramma  Bekijk eerst of er een tobbe opstaat, die het maximum aantal graden aangeeft. Als er een streep onder het symbool staat, betekent het dat je de gordijnen met een antikreukprogramma moet wassen.

strijken_warm Dit symbool geeft aan of je de gordijnen mag strijken. Eén stip in de strijkijzer betekent lauw strijken, 2 warm en 3 heet.

trommel_hittegevoelig Staat er nog een rondje met een stip? Dan is het hittegevoelig textiel, maar mag het wel in de droger. Bij 2 stippen is het normaal textiel, en mag het in de droger. Als er een kruis doorheen staat, mag het niet.

bleken_niet_bleken Gordijnen bleken is géén goed idee. Er staat dan ook een driehoek met een kruis.

De artikelen van Libelle dagelijks in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: wonen.nl, hln.be. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien