Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Oeps, foutje: dít is de grappigste 'taalvout' van 2019

Iedereen kan zich weleens ergeren aan een taalfout, maar er zijn natuurlijk ook taalfouten waar we alleen maar hard om kunnen lachen. 

Daarom maakt de humoristische taalsite Taalvoutjes ieder jaar de ‘Taalvout van het jaar’ bekend.

Advertentie

Drijfzand

De afgelopen weken konden fans stemmen op 20 van de grappigste en populairste taalfouten uit het afgelopen jaar. Dit jaar gaat de eerste plaats naar een flinke uitglijder: een bord waarop in meerdere talen voor drijfzand gewaarschuwd wordt, maar de Duitsers worden ‘hartelijk welkom’ geheten. Deze ‘taalvout’ kreeg maar liefst 24% van de stemmen.

Pareltjes

“Elk jaar is het ook voor ons weer een verrassing welke taalfout we aan onze eregalerij toe mogen voegen”, vertelt Vellah Bogle, oprichtster van Taalvoutjes, aan Metro. “De prijzenkast is al gevuld met een vegetarische slager die in de diepvries ligt, een bus met de slogan ‘uw probleem, ons een zorg’ en een bakker die zijn eigen taarten berijdt.” Ze noemt ze dan ook stuk voor stuk pareltjes.

Nummer 1:

Nummer 2:

Nummer 3:

Benieuwd naar rest van de top 10 grappigste taalvouten? Klik dan hier.

Je getypte tekst per ongeluk gewist op je iPhone? Zó krijg je alles weer terug:


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Taalvoutjes. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien