50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Gratis op een onbewoond eiland wonen? Híer kan het

‘Op een onbewoond ei-hei-land, loopt niemand voor je neus. Ja, je voelt je er blij want, lekker leven is de leus.’ Maximaal wegdromen bij deze gouwe ouwe van Kinderen voor Kinderen, maar het kan dus écht.

Het idyllische en piepkleine eiland Lihou aan de westkust van het Britse Guernsey zoekt namelijk een nieuwe bewoner, schuine streep bewaker.

Advertentie

Tractor rijden
Wat dat kost? Noppes, nada. Lees: gratis oogverblindende zonsondergangen, ongerepte natuur en een parel van een natuurzwembad. Kleine bijkomstigheid: tractor rijden moet wel je ding zijn. Want ja, voor wat, hoort wat. Ook dien je tussen het luieren en zwemmen door wel je huis en het natuurreservaat te onderhouden.

Doei wereld
Oh, en soms ben je zomaar een paar dagen van de bewoonde wereld verwijderd. Dat komt omdat het Lihou Island alleen bij laagwater via een dam te bereiken is. Is het vloed, dan ben je dus even helemaal aan jezelf overgeleverd. Maar goed, alles went. Is het eb, dan is het slechts een halve kilometer wandelen naar het vaste land.

Survival-tips
De nieuwe bewoner neemt het stokje over van de 50-jarige Richard Curtis. Richard woonde samen met vrouw en kinderen veertien jaar op het eiland. Nu de kids het ouderlijk nest (of beter gezegd: eiland) hebben verlaten, vinden Richard en zijn vrouw het tijd voor een nieuw avontuur. Ze vertrekken naar Frankrijk. Survival-tips voor zijn opvolger heeft Richard wel: “Goed kunnen werken met kinderen, proactief en zelfstandig zijn en graag met een tractor rijden.”

Iets voor jou?
Zin om het roer drastisch om te gooien? Voeg de daad bij het woord en mail naar info@lihouisland.com. Want je weet hoe het liedje eindigt:

op een onbewoond eiland
zijn alle dagen fijn
op een onbewoond eiland
daar zou ik willen zijn

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: BBC. Beeld: iStock, Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien