Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Griekenland heeft 28 Nederlandse toeristen om déze reden weer teruggestuurd

Een vakantie in Griekenland is voor 28 Nederlandse toeristen wel érg vroegtijdig beëindigd. De grenspolitie op de luchthavens van de eilanden Lesbos en Samos weigerde namelijk om ze toe te laten, omdat ze hun gezondheidsverklaring niet op tijd hadden ingevuld.

De toeristen werden direct na hun aankomst alweer terug op het vliegtuig naar Nederland gezet, zo melden Griekse kranten.

Advertentie

Geen formulier ingevuld

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft woensdag laten weten dat het gaat om passagiers van minimaal één van hun vluchten. De reizigers hadden ondanks herhaalde herinneringen verzuimd om uiterlijk 24 uur vóór vertrek een online formulier van de Griekse overheid in te vullen. Op dit formulier moeten toeristen onder andere aangeven in welke landen ze de afgelopen 2 weken zijn geweest en of ze in aanraking zijn gekomen met coronapatiënten. Op basis van deze gegevens bepalen de autoriteiten in Griekenland wie er wel en niet op de luchthaven op het virus wordt getest.

Meerdere herinneringen ontvangen

Volgens Corendon-woordvoerder Simone van den Berk zijn de betreffende reizigers voor hun vertrek meerdere keren op de gezondheidsverklaring gewezen. “Wij sturen onze klanten die naar Griekenland gaan meerdere keren een herinnering. Per email maar ook per sms. Deze mensen hadden desondanks niet op tijd dat formulier ingevuld. De regel is duidelijk: minimaal 24 uur van tevoren invullen. Tot voor kort waren de Griekse autoriteiten coulant en kon het ter plekke nog, maar sinds dit weekend zijn ze strenger geworden.”

Toch nog op vakantie

Volgens van den Berk waren de Nederlandse reizigers erg teleurgesteld toen ze meteen met hetzelfde vliegtuig weer naar Nederland werden gebracht. Wel laat ze weten dat de reisorganisatie uit coulance samen met de klanten gaat bekijken of ze later alsnog op een vakantie ter waarde van de oorspronkelijke reissom kunnen gaan.

Gezondheidsverklaring

Als je op vakantie gaat naar Griekenland is het belangrijk dat je een aantal gezondheidsverklaringen invult. Op deze website kun je daar meer informatie over vinden en ook de formulieren zelf downloaden. Wij schreven eerder ook al een artikel over de gezondheidsverklaring die je moet invullen als je via een Nederlands vliegveld reist.

Op vakantie in eigen land? 3 dingen om rekening mee te houden: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien