Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zó kun je niet meer toegevoegd worden aan groepsapps op Whatsapp

Een groepsgesprek op Whatsapp met vriendinnen of familie is hartstikke gezellig, maar tegenwoordig wordt er voor ieder uitje, etentje en cadeautje een apart groepsgesprek aangemaakt. Vind je dat irritant? Met de nieuwe functie van de app ben je daar zo vanaf.

Whatsapp heeft namelijk een nieuwe update uitgebracht die de ‘weigerlijst’ bevat. Met deze functie kun je vooraf al groepgesprekken weigeren. Maakt die ene collega voor elke wissewasje een nieuwe groep aan? Dan kun je instellen dat hij of zij jou niet zomaar meer kan toevoegen aan een groepsgesprek. Je krijgt hier dan een aparte uitnodiging voor die je binnen 3 dagen moet accepteren of blokkeren.

Advertentie

Privacy
Deze nieuwe optie vind je in de instelling van de app onder het kopje privacy. In dat menu kun je er bij ‘groepen’ voor kiezen om bepaalde mensen te weigeren. Daarnaast kun je in het nieuwe menu ook instellen dat alleen contactpersonen jou in een groep kunnen toevoegen of dat iedereen dat kan doen.

 

BEKIJK OOK: Zó verstuur je een berichtje via WhatsApp zónder te typen:


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Grazia.nl. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien