Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Handig: deze kamerplanten zijn niet giftig voor jouw huisdier

Té veel groen in huis bestaat tegenwoordig niet meer. Van de vensterbank tot de badkamer: alle hoeken in huizen fleuren we op met de meest exotische planten. Leuk voor onszelf, maar wist je dat dit voor huisdieren heel gevaarlijk kan zijn?

Veel planten kunnen onze knaaggrage viervoeters namelijk vergiftigen. Daarom hebben we op een rijtje gezet welke planten diervriendelijk zijn en in sommige gevallen ook nog eens heel handig.

Advertentie

1. Orchidee
Behalve heel klassiek, is de orchidee ook nog eens de perfecte bloem voor een diervriendelijk huis. Katten en honden kunnen er zonder gevaar aan knabbelen. Tip: zet de orchidee in de badkamer! Deze plant is misschien lastig te onderhouden, maar gedijt het best bij een vochtig en warm klimaat.

2. Nestvaren
Overgekomen vanuit tropische streken uit Zuid-Oost Azië en Oost Afrika is de nestvaren nu ook een populaire plant voor in huis. Houd hem het liefst in de schaduw en geef deze dorstige plant vaak water. Een echte lekkere snack is het niet, maar voor de liefhebber: deze plant is knabbel-proof.

3. Bananenplant Musa Dwarf
Een plant waar vruchten aan groeien, móet haast wel eetbaar zijn. In Indonesië wordt het blad van deze plant dan ook vaak gebruikt als heuse smaakmaker waar eten in wordt gestoofd. Daarnaast is de bananenplant een van de populairste kamerplanten. Deze is makkelijk in onderhoud en geeft jouw huis een prachtig tropisch tintje.

4. Vlooienwerende planten
Wat? Jazeker, het bestaat. Verschillende soorten planten en kruiden hebben een geur waar vlooien absoluut niet van houden en ze op afstand houdt. Ideaal voor een huis met huisdieren dus. De beste vlooienverdrijver voor binnen is de Aloë Vera. Een makkelijk te onderhouden plant die ook nog eens talloze beautyvoordelen heeft. Verder hebben kruiden zoals munt, lavendel, citroengras en rozemarijn ditzelfde effect. Het proberen waard dus!

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien