Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Handig: met deze planten en bloemen kun je vlooien afweren

Zie jij je hond zich de laatste tijd wel érg vaak krabben? En begin jij ook ineens overal kriebels te voelen? Dan is de kans groot dat te maken hebt met vlooien.

Hartstikke vervelend, want dit betekent dat je je hele huis ondersteboven moet gooien en alles moet schoonmaken. Gelukkig is er een simpele manier om zo’n vlooienplaag in de toekomst te voorkomen. Er zijn namelijk een aantal planten waar vlooien echt niet dol op zijn en die je dus mooi kunt inzetten als ‘vlooienverjagers’.

Advertentie

Aloë Vera
Dit plantje staat niet alleen hartstikke leuk in je woonkamer, het is ook nog eens een perfect afweermiddel voor vlooien. De geur die de aloë vera plant verspreidt jaagt vlooien namelijk weg. Plaats daarom een paar van deze plantjes op strategische plekken in je huis en de kans is groot dat vlooien voortaan wegblijven.

Kruidenplanten
Ook kruidenplantjes zijn een uitstekend middel om vlooien te verjagen, met name de planten die een sterke geur hebben. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, munt, rozemarijn, kattenkruid of citroengras. Zet een paar van deze kruiden in je keuken zodat je ze ook meteen tijdens het koken kunt gebruiken.

Chrysanten
Met deze bloemen breng je niet alleen wat kleur in huis, maar jaag je die vervelende vlooien ook meteen weg. En dat niet alleen: teken, luizen en kakkerlakken moeten namelijk ook niks van chrysanten hebben.

Madeliefjes
Ook madeliefjes zijn hartstikke veelzijdig. Ze weren vlooien, muggen en vliegen af en zijn niet gevaarlijk voor je huisdieren. Je kunt de blaadjes van deze bloem in de vacht van je huisdier wrijven, zodat vlooien geen kans maken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Gezonderleven. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien