Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is de beste én handigste indeling van je koelkast

Niets zo fijn als een goedgevulde koelkast. Een flinke voorraad is handig om je gezin de hele week van een lekker maal te kunnen voorzien, zonder continu boodschappen te moeten doen. Maar hoe zorg je ervoor dat alles erin past?

Libelle zocht het voor je uit. Want er is een manier waarop je alle laden en vakken in de koelkast het beste benut. Zo past er nóg meer in, en hoef je dus nóg minder vaak die tijdrovende boodschappen te doen. En nog een voordeel: met deze indeling blijven de producten nog langer vers ook.

Advertentie

Groente en fruit
Dit is een inkoppertje. Groente en fruit bewaar je het best in de daarvoor bestemde groentela. Voornamelijk bladsla en spinazie en andere bladgroenten blijven er lang vers in. Ook fruitsoorten zoals aardbeien blijven lang goed in de groente-en fruitlades.

Zuivel
Misschien zet je de pakken yoghurt en drinkyoghurt vaak in de deur van de koelkast, maar je kunt deze het beste achterin bewaren. Dit komt omdat het daar een stuk koeler is. Melk kun je wel het beste in het koelkastdeurtje bewaren.

Rauw vlees en vis
Pakken met vlees en vis bewaar je het best zo laag mogelijk in de koelkast. Op die plek is het precies de juiste temperatuur, waardoor je gegarandeerd bent dat je vlees en vis lang genoeg goed blijft.

Broodbeleg en kliekjes
Broodbeleg zoals boter, jam, kaas of eieren kun je het beste in het middengedeelte van de koelkast bewaren. Hier is het niet te koud en niet te warm. Kliekjes blijven ook goed in het midden van de koelkast, maar zorg ervoor dat ze goed zijn afgekoeld voor je ze erin plaatst.

Is je koelkast te vol? Déze 4 producten hoef je niet in de koelkast te bewaren:

 

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Santé. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de snackpuzzel van zondag 23 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Zin in een puzzel? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel van zondag 23 februari – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien