Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: helpt water drinken écht tegen een kater?

Tijdens de feestdagen vloeit de alcohol meestal rijkelijk. Maar je wilt de volgende ochtend natuurlijk niet opstaan met bonkende koppijn, een misselijk gevoel en een droge mond. Helpt het nou écht om voor je gaat slapen nog een flink glas water te drinken?

“Nee, water drinken voor het slapengaan, zal je kater niet voorkomen”, legt professor Tara Grauwet van de KU Leuven uit.

Advertentie

Niet overbodig
“Maar het is sowieso wel een goed idee om water te drinken na een avondje doorzakken, want alcohol werkt vochtafdrijvend.” Water kan er dus wel voor zorgen dat je ’s ochtends een minder droge mond hebt. “Maar water lijkt op de andere symptomen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid, weinig effect te hebben.”

Minder drinken
“Helaas, maar het wondermiddel tegen een kater is vandaag nog niet uitgevonden.” Volgens Grauwet is er maar één waterdichte methode om een kater te voorkomen en dat is gewoon minder alcohol drinken. Helaas!

BEKIJK OOK: Dr. Rutger: Wat gebeurt er in je lichaam na het drinken van alcohol?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock. 

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien