Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: helpt water drinken écht tegen een kater?

Tijdens de feestdagen vloeit de alcohol meestal rijkelijk. Maar je wilt de volgende ochtend natuurlijk niet opstaan met bonkende koppijn, een misselijk gevoel en een droge mond. Helpt het nou écht om voor je gaat slapen nog een flink glas water te drinken?

“Nee, water drinken voor het slapengaan, zal je kater niet voorkomen”, legt professor Tara Grauwet van de KU Leuven uit.

Advertentie

Niet overbodig
“Maar het is sowieso wel een goed idee om water te drinken na een avondje doorzakken, want alcohol werkt vochtafdrijvend.” Water kan er dus wel voor zorgen dat je ’s ochtends een minder droge mond hebt. “Maar water lijkt op de andere symptomen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid, weinig effect te hebben.”

Minder drinken
“Helaas, maar het wondermiddel tegen een kater is vandaag nog niet uitgevonden.” Volgens Grauwet is er maar één waterdichte methode om een kater te voorkomen en dat is gewoon minder alcohol drinken. Helaas!

BEKIJK OOK: Dr. Rutger: Wat gebeurt er in je lichaam na het drinken van alcohol?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock. 

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien