Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó vaak moet je je herbruikbare boodschappentas wassen

Alleen kleine beetjes helpen voor een beter milieu, dus in plaats van plastic tasjes kopen in de winkel nemen netjes onze herbruikbare boodschappentas mee. Maar gooi je die tas ook weleens in de was?

Je gooit de tas in je fietsmand, vervolgens in het boodschappenmandje, je doet er je boodschappen in en fietst ermee door de regen. Tja, dan is dat tasje na verloop van tijd niet zo heel fris meer. Toch vergeten we het tasje massaal te wassen, blijkt uit onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten. Uit dat onderzoek blijkt dat er daardoor heel wat bacteriën achterblijven in de tasjes, zelfs salmonella en poepbacterie e.coli werden in de tasjes gevonden.

Advertentie

Wekelijks wassen

Om de tasjes fris te houden, raden de onderzoekers aan om je boodschappentas wekelijks te wassen. Je kunt ze gewoon met de rest van de was meewassen, op 30 graden. Zo is het ook niet meer werk en verspreiden die bacteriën zich ook niet meer zo snel.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Buzzfeed.com. Beeld: iStock

 

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien