Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zó vaak moet je je herbruikbare boodschappentas wassen

Alleen kleine beetjes helpen voor een beter milieu, dus in plaats van plastic tasjes kopen in de winkel nemen netjes onze herbruikbare boodschappentas mee. Maar gooi je die tas ook weleens in de was?

Je gooit de tas in je fietsmand, vervolgens in het boodschappenmandje, je doet er je boodschappen in en fietst ermee door de regen. Tja, dan is dat tasje na verloop van tijd niet zo heel fris meer. Toch vergeten we het tasje massaal te wassen, blijkt uit onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten. Uit dat onderzoek blijkt dat er daardoor heel wat bacteriën achterblijven in de tasjes, zelfs salmonella en poepbacterie e.coli werden in de tasjes gevonden.

Advertentie

Wekelijks wassen

Om de tasjes fris te houden, raden de onderzoekers aan om je boodschappentas wekelijks te wassen. Je kunt ze gewoon met de rest van de was meewassen, op 30 graden. Zo is het ook niet meer werk en verspreiden die bacteriën zich ook niet meer zo snel.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Buzzfeed.com. Beeld: iStock

 

Zo ziet deze week (18 t/m 24 februari) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien