Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

De herfst gaat beginnen: komende nachten opnieuw kans op vorst

Vannacht heeft het voor het eerst dit najaar gevroren aan de grond. In Brabant en Limburg daalde het kwik tot onder het nulpunt.

Weerstation Gilze-Rijen was het koudst met om half zeven vanochtend -0,9 graden aan de grond, zo meldt Weerplaza.

Advertentie

Vroeg dit jaar
Het is vroeg voor de tijd in het jaar, dat het al vriest. Maar het is beslist geen record: op 22 augustus in 1973 vroor het. Dat is de vroegste nachtvorst ooit gemeten in ons land. De laatste keer dat het dit kalenderjaar vroor is overigens wel opmerkelijk. Dat was namelijk op 10 juli: midden in de zomer. Toen werd het in Twente -0,7 graden aan de grond. Dat is bijzonder omdat het erg laat in het jaar is – want alleen tussen 20 juli en 22 augustus is nog nooit eerder vorst aan de grond waargenomen.

Jas mee, sjaal om
En kunnen we nu de komende dagen ook kou verwachten? Ja. Vannacht is de kans op nachtvorst weer groot. Het weekend wordt het iets warmer overdag, met temperaturen tussen de 22 en 24 graden. Dan zal het ’s nachts afkoelen naar een graad of 4, 5. Na het weekend neemt de kans op nachtvorst weer toe. Dus mocht je laat de deur uit gaan: vergeet je warme jas niet!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weerplaza. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien