Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom je dennenappels eerst wilt drogen voor je ze in huis haalt

Heb je tijdens een boswandeling dennenappels geraapt? Dan heb je een mooi accessoire om de herfst mee in huis te halen. Maar voor je dat doet is het wel heel belangrijk dat je ze eerst droogt, want anders kunnen er zomaar ongenode gasten mee naar binnen komen.

Gelukkig is dat heel gemakkelijk te voorkomen.

Advertentie

Allemaal beestjes

Terwijl je die mooie dennenappels waarschijnlijk direct op een leuk plekje neer wilt leggen voor een fijne sfeer, kun je beter even wachten voor je ze de huiskamer binnenlaat. Het is namelijk van groot belang dat je ze eerst goed laat drogen. Doe je dat niet? Dan haal je niet alleen herfstsferen maar ook allerlei kleine beestjes mee naar binnen. En die kunnen je meubilair zomaar aantasten. Ook het van nature aanwezige sap in de herfstdecoratie kan voor beschadiging zorgen.

Dennenappels drogen

Gelukkig is het drogen niet erg moeilijk. Je kunt dit namelijk heel gemakkelijk in de oven doen. Leg de dennenappels hiervoor op een met aluminiumfolie beklede bakplaat, of in een ovenschaal met hetzelfde zilverfolie. Zet de oven op 160 graden, en ‘bak’ de dennenappels vervolgens voor twintig tot dertig minuten. Blijf wel in de buurt zodat je af en toe kan controleren of ze niet verbranden.

Pluspunt

Nog een pluspunt: door ze op deze manier te drogen, gaan de dennenappels ook nog eens mooi openstaan. Dat gaat vanzelf door de hitte, waardoor ze er nóg mooier uitzien dan ze al deden.

Kan jouw herfsttuin wel wat kleur gebruiken? Déze bloemen bloeien in het najaar:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Margriet. Roomed. Beeld: iStock

Dennenappels drogen

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien