Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat je huisdieren koel blijven

Het zal je niet ontgaan zijn: het is bloedheet buiten. En dan mogen de spreekwoordelijke mussen wel van de daken vallen – je wilt toch dat je huisdieren het een beetje volhouden.

Er zijn een paar trucs die je kunt toepassen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor je huisdieren.

Advertentie

Honden
Je kunt beter niet lang gaan wandelen met de hond vandaag – daar doe je je viervoeter niet al te veel plezier mee als het zo heet is. Ga ook zeker niet joggen met je hond. En nog belangrijker voor als je toch op pad gaat: overdag kan het asfalt erg heet worden en zo de pootjes van je hond doen verbranden. Let hier dus goed op – of begeef je alleen op gras. Zorg er ook voor dat je de hele dag koud en fris water klaar hebt staan voor ‘m, want ze drinken meer dan normaal. En altijd goed: je hond ergens laten zwemmen. Daar worden ze het gelukkigst van.

Katten
Je kat heeft ongetwijfeld last van de hitte en je kunt ‘m een plezier doen door zijn vachtje te borstelen. Hoe minder haren erop zitten, hoe koeler je kat het heeft. Daarnaast is voldoende water ook belangrijk voor katten: verspreid daarom meerdere bakjes door het hele huis.

Konijnen
Ook konijntjes verdienen speciale aandacht tijdens een hittegolf. Let er echt op dat het hok op zulke oververhitte dagen in de schaduw staat. Je kunt voor extra verkoeling zorgen door wat bevroren theedoeken in het hok te leggen. Hier kunnen ze dan op liggen om zichzelf koel te houden. Ook kun je het hok beter niet op de grond hebben staan maar op een verhoging. En misschien logisch, maar belangrijk om te niet te vergeten: zorg dat ook konijntjes genoeg drinkwater hebben.

BEKIJK OOK: Stiekem je hond meesmokkelen het bungalowterrein op? Zo doe je dat 😉

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: Getty

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien