Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Brussels homostel moet baby teruggeven aan biologische moeder

Bijna anderhalf jaar lang waren Manish en Michaël de adoptieouders van een prachtige zoon, Manaël. Maar de rechter maakte een eind aan dat gezinsgeluk. Het Brusselse homokoppel moet het jongetje afstaan aan de biologische moeder.

In 2016 kwam een droom uit voor de twee wensvaders via een Vlaams adoptiebureau. Ze vonden een zwangere vrouw die haar kind na de geboorte aan hen wilde afstaan.

Advertentie

Eindelijk ouders
Vijf dagen na zijn geboorte konden de mannen Manaël in de armen sluiten. De biologische moeder tekende 3 maanden later ook het benodigde document bij de notaris. “Eindelijk voelden we ons ouders”, zegt Manish tegen de Belgische zender RTBF. Maar de Belgische rechtbank moest de adoptie nog wel officieel bevestigen.

Uitspraak rechter
En daar ging het mis: in de tussentijd bedacht de moeder zich. Ze wilde haar zoon toch terug. In de zomer boog de rechter zich over de zaak en gaf haar gelijk. Volgens Belgische media trokken Manish en Michaël nu ook in hoger beroep aan het kortste eind. Ze moeten Manäel binnenkort echt afstaan.

Wekelijkse ontmoeting
Tot die tijd is er iedere week een ontmoeting tussen de vaders, de biologische moeder en de zoon. Zodat het jongetje vast kan wennen aan zijn nieuwe ouder.

Waarschuwen
Op Facebook schrijft het stel: “We voeden onze zoon nu al 15 maanden op, sinds hij 5 dagen oud was. De enige familie die hij kent, zijn wij. Hij is aan ons gehecht. Hem van ons wegnemen kan zijn mentale gezondheid schaden.” De mannen brachten hun verhaal in de media omdat ze andere adoptieouders willen waarschuwen. “Zolang de adoptie niet officieel is, hebben adoptieouders heel weinig rechten,” zeggen ze.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ook deze video: dit meisje geeft haar stiefvader adoptiepapieren cadeau en dit is zijn reactie

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien