Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Waarom je met deze hitte de pootjes van je hond moet beschermen

Met deze hitte is het onwijs belangrijk om je gezicht en lichaam dagelijks meerdere keren goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar baasjes van honden moeten ook niet vergeten hun hond goed tegen de zon te beschermen.

Voldoende water is van groot belang, maar vooral het beschermen van de pootjes van je hond is erg belangrijk. Er bestaat met hoge temperaturen namelijk een grote kans op verbranding van de voetkussentjes van je viervoeter.

Advertentie

Beschermen van je hond
Dat het zo belangrijk is om je hond tegen de zon te beschermen, maakt een verhaal uit Amerika op pijnlijke manier duidelijk. Het Medical Lake dierenziekenhuis uit Washington deelt op Facebook een aantal heftige foto’s van een golden retriever die zijn pootjes verbrandde.

Verbrandde pootjes
De hond werd het dierenziekenhuis binnengebracht met flinke verwondingen aan zijn pootjes. De foto’s laten zien dat alle voetkussentjes van het beestje compleet zijn verbrand. De pup had zijn pootjes verbrand aan het gloeiendhete asfalt waar hij met zijn baasje liep.

Pijnstillers
Om hondeneigenaren te waarschuwen, deelt het personeel van het dierenziekenhuis uit Washington de foto’s. De verwondingen van de hond waren zo ernstig dat de voetzolen volledig waren afgebrand, waardoor de spieren eronder zichtbaar waren. Met pijnstillers en antibiotica kon het beestje geholpen worden, maar het herstel zal wel een paar maanden duren.

Hinkelen
Bij de foto’s staat geschreven: “Golden Retriever Olaf liep nog anderhalve kilometer met zijn verbrande pootjes, voordat zijn baasje besefte dat de voetkussentjes van zijn hond verbrand waren. Maar zelfs toen was hij nog niet aan het zeuren of hinkelen. Het is een taaie.”

Vuistregel
Hoe je verbrande pootjes voorkomt? Door je hond niet op heet asfalt of steen te laten lopen, maar op gras of zandgrond bijvoorbeeld. En wanneer je twijfelt of de grond te heet is, is er een gemakkelijke manier om dit te achterhalen: “Een goede vuistregel is dat als de bestrating te warm is voor je hand, het ook te warm is voor de voetkussentjes van honden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: People. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien