Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Wát een bikkel: hond zwemt 200 kilometer voordat hij wordt gered

Typisch gevalletje van een echte waterrat: een verdwaalde hond uit Thailand heeft waarschijnlijk ruim 200 kilometer gezwommen voordat hij werd gered.

Kop boven de golven
Afgelopen vrijdag zagen medewerkers van een boorplatform – bijna 220 kilometer van de kust – ineens de kop van het beestje boven de golven uitsteken. “Het weer was rustig, dus het water ook. Als de golven hoger waren geweest, hadden we de hond waarschijnlijk niet eens gezien”, schrijft een van de mannen op Facebook.

Advertentie

Aansterken
Met een touw hebben de mannen de hond uiteindelijk gered. “Daar tilden we hem mee het platform op.” De viervoeter was kapot van zijn zwemtocht. Van de mannen kreeg hij water en voedsel om aan te sterken. En dat gebeurde gelukkig al snel. Het beestje heeft twee nachten op het boorplatform geslapen. Daarna hebben ze hem op een olietanker gezet die hem in het zuiden van Thailand aan wal bracht.

Adopteren
Daar is de hond door een dierenarts nagekeken. Gelukkig bleek hij nog helemaal gezond. Waar het beest vandaan kwam en of hij daadwerkelijk zoveel kilometer heeft gezwommen, is nog onduidelijk. Wellicht is de viervoeter van een vissersboot gevallen of gesprongen. Een van de medewerkers van het platform heeft al aangegeven dat hij de hond graag adopteert als blijkt dat hij geen baasje heeft. Lief!

De beste en leukste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Facebook Vitisak Payalaw & AD. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien