Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Horecaprotocol tóch nog aangepast: dit zijn de nieuwe regels

Kun jij niet wachten tot de terrassen op 1 juni weer open gaan? Dan is het handig om rekening te houden met de nieuwste aanpassingen van het horecaprotocol. Het is namelijk tóch toegestaan voor twee mensen, of een huishouden met meerdere personen, om binnen 1,5 meter van elkaar te zitten.

Dat blijkt uit het nieuwe protocol voor horeca, dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vandaag heeft gepubliceerd.

Advertentie

1,5 meter afstand

Het kabinet wilde eigenlijk dat er een streng 1,5 meterbeleid zou worden gehanteerd binnen de horeca, zonder uitzonderingen. Dit zou betekenen dat ook tafelgenoten op 1,5 meter afstand van elkaar moeten zitten. Het kabinet en de KHN zijn nu echter overeengekomen dat het voor twee mensen toch is toegestaan om binnen 1,5 meter van elkaar te gaan zitten. Komen alle mensen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt er geen maximum aantal. KHN ging er eerder van uit dat vier mensen binnen 1,5 meter van elkaar zouden mogen zitten, ook als ze geen onderdeel uitmaakten van een huishouden.

Schotten

Daarnaast gaat KHN testen of schotten eventueel kunnen helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als dit het geval is, dan zouden er schotten kunnen worden ingezet op plekken waar het moeilijk is om afstand te houden.

Overige regels

Het protocol voor de horeca was al eerder verspreid onder de leden, maar is nu pas openbaar gemaakt. Voor restaurants en cafés geldt dat mensen standaard moeten reserveren voor een tafeltje binnen. Voor terrassen hoeft er niet geserveerd te worden. Ook moet er bij aankomst, zowel binnen als buiten, een ‘controlegesprek’ plaatsvinden, waarin gasten een aantal vragen moeten beantwoorden. Daarnaast mogen restaurants en cafés maximaal dertig gasten toelaten. Op het terras geldt geen limiet, zolang de 1,5 meter afstand maar gewaarborgd blijft.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien