Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Horoscoop: het wordt een week vol verrassingen voor de Schorpioen

Er hangt een kleurrijke sfeer om de Tweelingen die mensen kan aantrekken of afstoten. De Weegschaal moet deze week het contact niet uit de weggaan.

Je geboortegetal geeft inzicht in je persoonlijkheid. Hier vind je jouw numerologische voorspelling voor deze week.

Advertentie

Van 7 september t/m 13 september 2020

Maagd 23-8 t/m 22-9

Vergeten afspraken, te laat komen… warrigheid kan deze week de kop opsteken. Maar de intuïtie van de Maagd werkt feilloos. Zelfs mensen die je anders veroordeelt kunnen nu op begrip rekenen. Focus op originaliteit, dan oogst je bewondering. Een vrije geest maakt aantrekkelijk voor de andere sekse.

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Hoewel ontmoetingen en discussies u onzeker kunnen maken, ga contact deze week niet uit de weg. De voorgehouden spiegel kan zelfs pijnlijke jeugdervaringen oplossen. Reageer niet meteen, maar weet dat anderen je niet expres pijn doen. Kijk eerst eens waarom een opmerking je zo raakt of kwetst.

Stier 21-4 t/m 20-5

De Stier is er meer dan anders voor anderen. Onderweg kun je zomaar aan de praat raken met een onbekende, waaruit een vriendschap kan ontstaan. Of meer: ook romantiek hangt in de lucht. Stieren in een vaste relatie zien hun partner in een heel ander – zeer interessant – licht.

Schorpioen 23-10 t/m 21-11

Deze week komen er veel verrassingen. Misschien verras je wel, met uitspraken of daden. Ineens wordt duidelijk hoe dingen anders kunnen. Anderen zullen deze grilligheden nu positief uitleggen, waardoor de Schorpioen zich begrepen voelt. Veel knusse uren binnen relaties of dates gegarandeerd.

Tweelingen 21-05 t/m 21-6

Tweelingen wil zichzelf kunnen zijn en heeft geen zin in aangepast gedrag. Eist iemand dit wel, dan kun je heel tegendraads reageren. Er hangt een kleurrijke sfeer om je heen die mensen heel erg aantrekt – of juist afstoot. Maar deze week brengt hoe dan ook vrolijkheid en uitgelatenheid.

Waterman 20-1 t/m 18-2

De Waterman buigt vaak flexibel mee, houdt alles tegen het licht en blijft opgewekt. Jongere gezinsleden en vrienden weten je te vinden door de open minded-sfeer. Omdat je zo ontspannen bent, kost luisteren naar de wensen en verlangens van anderen dan ook geen enkele moeite.

Boogschutter 22-11 t/m 20-12

De gedachten van de Boogschutter worden beheerst door lastige vragen. Je kijkt serieus naar jezelf: er zijn zaken die toch echt anders moeten, maar wanneer en hoe is niet duidelijk. Je geliefde merkt die onrust en wil betrokken worden. Ook al is er weinig ruimte voor anderen, geef toch iets prijs.

Kreeft 22-6 t/m 22-7

Stel niets uit. Ook al lijkt lekker niksen aantrekkelijk, Kreeft is pas tevreden over zichzelf als ze haar verantwoordelijkheid neemt. Jij en je partner kunnen nu volledig op elkaar bouwen en elkaar stimuleren om tot prestaties te komen. Single? Laat de illusie van perfectie los. Dat vergroot kansen.

Vissen 19-2 t/m 20-3

Tikje eenzaam? Vissen realiseert zich nu dat niemand echt in haar huid kan kruipen. Deze week is het daarom extra belangrijk om verslavende verleidingen uit de weg te gaan. Zoek gezelschap van een dierbaar, positief en nuchter persoon en lucht je hart. Ook schrijven of schilderen kan helend werken.

Steenbok 21-12 t/m 19-1

Is er iemand die je hart sneller doet kloppen? Houd amoureuze gedachten in toom en doe eerst onderzoek, want het is een week waarin de Steenbok teleurgesteld kan raken in de liefde. Zoek afleiding in sport, dat kanaliseert de onzekere energie. De liefde duikt spontaan op als de tijd rijp is.

Ram 21-3 t/m 20-4

Verbouwen, verhuizen of een kamer een make-over geven? Dit is een goed moment om plannen te maken voor je huis. De week brengt zowel daadkracht als oog voor schoonheid. Samen klussen verloopt gemoedelijk en met humor. Zelfs samen dat Ikea-meubel in elkaar zetten lukt nu in goede harmonie.

Leeuw 23-7 t/m 22-8

Hard werken? Alleen als dat inhoudt dat je met anderen creatief kunt zijn. Harde cijfers en feiten zijn deze week minder interessant. Toch kan de Leeuw ook op zakelijk gebied profiteren. Je charme trekt nieuwe klanten aan. Het is mooi als je partner zijn Leeuwin nu de nodige vrijheid gunt.

Voorspellingen door astroloog Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Klusjes die je in maart kunt doen om je tuin lenteklaar te maken

Geen klus zo leuk als een buitenklus. In je eigen tuin aan de slag en dan genieten van het resultaat. Alles over voorzaaien, terugsnoeien, afscheuren en opbinden. Lees wat jij kunt doen om je tuin in maart voorjaarsproof te maken. 

Advertentie

Het feest kan beginnen

 • Zet een eyecatcher op het terras of de buitentafel. Denk aan bloeiende vaste planten, siergras of bodembedekkers. Eenjarigen zijn ook leuk maar wat minder duurzaam omdat je ze elk jaar moet vervangen.Vul de pot met een laag hydrokorrels zodat de grond niet snel uitdroogt.  Langzaam werkende mestkorrels geven de plant voldoende voeding voor enkele weken.
 • Zodra de temperatuur boven de 6 graden uitkomt, begint gras te groeien en kan het worden gemaaid. De geur van gemaaid gras brengt je meteen in lentestemming. En het gazon ziet er weer strak uit.
 • Hang nestkastjes op. Vogels zoeken al vroeg in het voorjaar een nestelplek. De beste plekken zijn uit de volle zon, beschut tegen de wind en met de vliegopening gericht op het noordoosten.

3x voorzaaien

 • Kattensnor. Geen tuin kan zonder deze vrolijke donkerroze bloeier. De lange meeldraden lijken op een kattensnor. Cleome hassleriana ‘Violet Queen’ wordt ca. 120 cm hoog en houdt van een zonnige, voedzame plek. Bloeit vanaf juli tot begin van de herfst.
 • Siertabak Nicotiana x sanderae ‘Fragrant Cloud’ heeft grote witte bloemen die in het donker oplichten en ’s avonds zalig ruiken. Hoogte ca. 90 cm. Kan in de zon en halfschaduw. Bloeit de hele zomer. Ookmooi voor in een grote pot ophet terras.
 • Lupine. Een verfijnde bijdrage aan de tuin levert Lupinus cruickshankii ‘Sunrise’. Prachtig blauwwit met geel; ook mooi in een boeket. Zo’n 100 cm hoog, bloeit van juni tot september.

Blote wortels & loofknotten

 • Schoon de borders elke week een beetje op, dan is alles op orde als het warm weer wordt. Knip verdorde bloemstengels af en verwijder onkruid. Tot eind maart kunnen wilgen, elzen en leibomen nog worden geknot.
 • Wil je een haag met blote wortels planten? Het kan alleen nog deze maand. Als het blad eenmaal uitloopt slaan ze moeilijker aan. Het is plant- én verplanttijd (als het niet vriest). Houd de wortelkluit zo groot mogelijk als je verplant. Geef na het verplanten organische mest en veel water. De slakken komen weer in actie. Bescherm de hosta’s met een schelpenlaagje rondom of met een koperen band; slakken hebben daar een hekel aan.
 • Draai het loof van uitgebloeide narcissen en andere bollen in een knotje. Dan kun je er omheen maaien of planten, terwijl het loof de tijd krijgt om af te sterven. Verticuteer het gras. Met een verticuteerhark trek je zo het mos eruit én breng je lucht in het gazon waardoor de wortels beter kunnen groeien.

Moestuin? Dit lukt altijd

Maart is de start van het moestuinseizoen. Voor wie een moestuin te veel gedoe vindt, zijn er makkelijke groenten die altijd lukken. Denk aan sla, tuinbonen, peultjes. Dat zijn Europese oergewassen die het in ons klimaat goed doen. Dus geen Zuid-Amerikanen die je moet pamperen. Houd het simpel: kies maximaal vijf soorten. Makkelijk zijn de vroege aardappelen (eind maart poten). Die doen het zelfs in een emmer of ruime pot. Straks oogsten en dezelfde dag eten: super lekker. Daar kan geen gekochte aardappel tegenop!

Bestel de fijne tuin special van Libelle!

1

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst : Renée Kwak Beeld: Istock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít kun je maken met een overgebleven restje crème fraîche

Je kent het vast wel: voor een recept heb je een eetlepel nodig van een bepaald ingrediënt. Vervolgens staat het net zolang in de koelkast tot het over de datum is. Deze keer tippen we wat je kunt doen met een overgebleven restje crème fraîche.

Crème fraîche is zo’n typisch product waar altijd wel wat van overblijft. Weggooien is zonde, want je kunt er namelijk een hoop lekkere dingen meemaken.

Advertentie

Dipsaus voor de nacho’s

Als je een bakje chips of nacho’s pakt, kun je er natuurlijk ook een klein schaaltje met dipsaus bij maken. Meng het overgebleven restje crème fraîche met uienpoeder, knoflookpoeder, (gedroogde) peterselie, paprikapoeder, citroen, zout en peper. Binnen een handomdraai staat er een heerlijke dipsaus voor je neus.

Op een boterham

Breng de crème fraîche een beetje op smaak met peper, zout, citroen en een beetje dille. Heerlijk op een geroosterde boterham met gerookte zalm en een paar plakjes komkommer. De crème fraîche kun je eventueel ook vervangen door roomkaas.

Gepofte aardappel

Als je een weekmenu maakt, kun je slim plannen. Heb je voor een pasta twee eetlepels crème fraîche nodig? Dan maak je de volgende dag een gepofte aardappel met crème fraîche, bieslook, (vegetarische) spekjes en kaas. Hier kun je de crème fraîche eventueel vervangen door zure room.

Door de soep

Een overgebleven restje crème fraîche leent zich perfect voor vrijwel iedere soep. Denk aan: tomaten-, courgette-, pompoen-, spinazie, broccoli- en champignonsoep.

Kleine, zoete pizza

Dit is het perfecte toetje voor één persoon. Strijk een laagje crème fraîche over wat bladerdeeg uit en beleg het met aardbeien die je doormidden hebt gesneden. Meng in een kleine kom suiker met vanillesuiker en strooi dit over de aardbeien op de pizza. Bak het vervolgens zo’n vijftien minuten in een oven op 190 graden.

Cherrytomaatjes over? Gebruik ze voor deze lekkere plaattaart:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pinterest. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Tupperware stopt per direct met verkoop in Nederland

Slecht nieuws voor de Tupperware-fans: het bedrijf stop vanaf 1 maart met de verkoop en met de Tupperwareparty’s. Tupperware staat bekend om het onverwoestbare keukengerei en de plasticartikelen

Via Facebook heeft Tupperware Nederland laten weten dat ze per 1 maart stoppen met de verkoop. “Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, maar is gedreven door de noodzaak om de aandacht te richten op het herstel van onze basisactiviteiten en voor de groei op lange termijn van het merk Tupperware wereldwijd.”

Advertentie

Daling

Een medewerker van een distributeur van het bedrijf heeft aan RTL Z vertelt dat zij net hadden gehoord dat het hoofdkantoor in de Verenigde Staten ‘de stekker uit Nederland heeft getrokken’. In een mail vertelt het bedrijf dat ze een daling van verkopen in Nederland zien. “De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland.”

Dit betekent ook dat er een einde komt aan de beroemde Tupperwareparty’s. Hierbij kwam er een verkoper aan huis die de huishoudspulletjes demonstreerden en verkocht.

Tupperware

Tupperware is ontdekt door Earl Tupper in 1938 tijdens de Grote Depressie in Amerika. Nadat Earl zijn hoveniersbedrijf verloor, vond hij werk in een plasticfabriek. Daar kocht hij een paar machines op die vorm geven aan plastic. Thuis sloeg hij aan het knutselen. Sinds de jaren ’60 verkoopt Tupperware ook in Europa.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, RTL. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó krijg je die rode aanslag van pastasaus uit je Tupperwarebakjes

Als je een restje pasta arrabiata over hebt, gaat dat natuurlijk direct een Tupperwarebakje in zodat je het kunt bewaren in de koelkast of vriezer. Het grote nadeel is alleen die rode aanslag die je er bijna niet meer uitkrijgt.

Vaak trekt de kleur van de pastasaus in het bakje als je het niet eerst laat afkoelen, maar direct in het bakje giet. Een andere oorzaak kan zijn dat je Tupperware niet magnetronbestendig is. De kleur smelt dan in het plastic. Warm het eten liever op in een pan of in een glazen of keramieken bak.

Advertentie

Vaatwasser

Is het kwaad al geschied? Dan is het bakje in de vaatwasser stoppen of met de hand afwassen vaak niet voldoende om van die rode waas af te komen. Je kunt de bakjes prima blijven gebruiken, maar om de een of andere reden oogt het niet zo fris. Gelukkig is er voor dit probleem een handige schoonmaaktruc.

Hiervoor heb je nodig:

 • 3 tot 4 eetlepels suiker
 • Flinke dot afwasmiddel
 • 5 grote ijsblokjes
 • Water

Dit moet je doen:

 • Doe de suiker in het Tupperwarebakje dat je wilt schoonmaken. Schenk daar afwasmiddel overheen en doe vervolgens de ijsblokjes in het bakje. Schenk er daarna een laagje water bij zodat de ijsblokjes bijna helemaal onder water staan.
 • Doe de deksel op het bakje en schudt het heen en weer. Laat het vervolgens even staan tot de ijsblokjes zijn gesmolten.
 • Giet het bakje leeg en zet het in de vaatwasser of was het met de hand af. De rode waas is nu als het goed is verdwenen.

TikTok-hack

Ook op TikTok gaat er momenteel een hack rond. In het onderstaande filmpje is te zien hoe TikTok-gebruiker @adikempler het bakje schoonmaakt. Dit doet ze door het te vullen met warm water, een beetje afwasmiddel en in stukjes gescheurde keukenrol. Vervolgens schud je 45 seconden tot een minuut hard met het bakje. In de video is te zien dat de aanslag als sneeuw voor de zon is verdwenen.

@adikemplerThis hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage♬ original sound – adikempler

Deze handige truc met een citroen helpt ook om rode aanslag te verwijderen: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Kookfans. Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien