Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Horoscoop: Vissen, geef jezelf de tijd om erachter te komen wat je echt wilt

De Vissen is deze week nogal wisselvallig, het ene moment wil je dit, het andere moment wil je dat. De Waterman maakt daarentegen alleen maar fijne ontwikkelingen mee. En dat is nog niet alles: Schorpioen, wie weet krijg je in 2019 wel een nieuwe liefde! Wil je weten wat de sterren voor je in petto hebben? Lees dan snel verder.

Van 31 december 2018 tot en met 6 januari 2019

Advertentie

Steenbok
21-12 t/m 19-1
Er komt een periode aan waarin de Steenbok harder dan anders moet werken – al staan er tegelijkertijd ook een paar leuke en ontspannende gebeurtenissen op stapel. Het is dus belangrijk om niet zo hard te werken dat er geen energie meer over is voor de leuke dingen. Want die zijn juist nodig om bij te tanken en om het hoge tempo vol te kunnen blijven houden.

Waterman
20-1 t/m 18-2
De Waterman voelt zich in deze tijd erg prettig. Zij heeft er alle vertrouwen in dat zij de komende tijd alleen maar met fijne ontwikkelingen te maken zal hebben. Haar enige wens is dat ze haar creativiteit goed kan blijven gebruiken. Je vermogen om met goeie ideeën te komen, laat soms wat te wensen over. Daar staat tegenover dat je je nu weer slimmer voelt dan anders.

Vissen
19-2 t/m 20-3
Het ene moment wil de Vissen dit, het andere moment juist weer dat. Zij kan deze week nogal grillig zijn en zelf niet altijd helder hebben wat ze nou eigenlijk wil. Ook kunnen er humeurschommelingen zijn deze week, variërend van supergoede buien tot niet te genieten. Geef jezelf de tijd om erachter te komen wat je écht wilt, er komt uiteindelijk vanzelf iets interessants voorbij.

Ram
21-3 t/m 20-4
Met de komst van het nieuwe jaar heeft de Ram het idee dat er voor haar ook echt een nieuwe periode aanbreekt. Zij barst van de nieuwe plannen en bovendien – en dat is misschien nog wel belangrijker – de Ram bedenkt oplossingen voor problemen of situaties waarin zij eerder dacht vast te zitten. Het leven lijkt weer te gaan stromen en daar ben je erg opgetogen over.

Stier
21-4 t/m 20-5
Dit is niet de beste tijd om veel geld uit te geven: het onderscheidingsvermogen van de Stier of iets wel of niet het geld waard is, is deze week niet optimaal. Natuurlijk kun je wel een béétje shoppen: zolang het om kleinigheden gaat, is er geen vuiltje aan de lucht. Ga liever niet met een vriendin op pad, dan kom je namelijk sneller in de verleiding.

Tweelingen
21-5 t/m 21-6
Menig Tweelingen maakt aan het begin van het jaar een lijst met goede voornemens of met doelen die zij in 2019 wil halen. En ja hoor, die lijst mag best ambitieus zijn! Alleen moet je dan niet verwachten dat je alles voor elkaar krijgt. En dat geeft niets, er mag ook best nog iets te wensen over blijven. Zo blijft er voor de volgende jaren ook nog wat over.

Kreeft
22-6 t/m 22-7
Eigenlijk zou de Kreeft het rustig aan kunnen doen deze week, maar daarvoor is zij veel te ongeduldig. Je wilt graag een aantal dingen voor elkaar krijgen. Toch is het de vraag of het slim is om nu door te willen stomen. Sommige zaken hebben tijd nodig, sommige mensen ook. Geef hen die tijd en zoek intussen afleiding in een paar leuke bezigheden.

Leeuw
23-7 t/m 22-8
Aan het begin van de week is de Leeuw overtuigd van haar kunnen. Alles gaat goed, totdat er een kleine kink in de kabel komt. Dan wordt zij onzeker en is ze zelfs geneigd om af te haken. Zorg ervoor dat u het geloof in jezelf niet kwijt raakt. Dit is een tijd waarin veel waargemaakt kan worden en dat wordt de komende tijd alleen maar beter. Gewoon blijven doorgaan dus!

Maagd
23-8 t/m 22-9
Het lukt de Maagd deze week niet goed om haar draai te vinden. Er is genoeg wat fijn is, maar zij heeft last van allerlei kleine dingen die het fijne wat minder fijn maken. Dat hoort wel een beetje bij de Maagd, om kritiekpunten te vinden, maar deze week is de Maagd wel echt kritisch en valt haar oog op alles wat voor verbetering vatbaar is. Het is prettig om óók te kijken naar alles wat goed is.

Weegschaal
23-9 t/m 22-10
Een nieuw jaar, nieuwe kansen. De Weegschaal heeft grote behoefte aan verandering: misschien is het een idee om bijvoorbeeld de kamer op een andere manier in te richten? Al lijkt het erop dat je méér wilt dan alleen de meubels verschuiven. Toch is niet elke verandering per se een verbetering. Neem eerst de tijd om de kat uit de boom te kijken.

Schorpioen
23-10 t/m 21-11
Een nieuw jaar kan voor de Schorpioen een nieuwe liefde betekenen, zij wordt in ieder geval snel verliefd. Of het zal beklijven, hangt ervan af in hoeverre de Schorpioen in staat is om een eventuele partner de ruimte te geven om anders te zijn. De Schorpioen heeft namelijk nogal de neiging om haar stempel te drukken. Wat kan, is dat die behoefte aan dominantie voortkomt uit onzekerheid.

Boogschutter
22-11 t/m 20-12
Het is een mooie tijd om nieuwe vriendschappen te sluiten én het is een mooie tijd om aan een nieuwe onderneming te beginnen. De Boogschutter heeft in deze tijd niet alleen flitsende ideeën, zij staat ook goed in verbinding met haar gevoel en weet precies welke mensen bij haar passen en welke plannen iets goeds voor de toekomst bieden.

Voorspellingen door astroloog Renée Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 manieren om een online kaart éxtra persoonlijk te maken

Van een kaart in de brievenbus wordt iedereen blij. Je maakt ‘m nog leuker én persoonlijker door er zelf eentje online te ontwerpen, bijvoorbeeld met een mooie foto of een eigen tekst. 

Libelle samen met Greetz

Advertentie

Bij een verjaardag, verhuizing of geboorte hoort natuurlijk een kaart. Maar het is ook een leuke manier om iemand te verrassen of bedanken, of om te laten weten: ik denk aan jou. Stuur bijvoorbeeld zomaar eens een kaart met een foto van een mooie herinnering, van die onvergetelijke vakantie of een ander speciaal moment. Van zo’n persoonlijke kaart is er maar één!

5x extra speciaal

Zo maak je een online kaart extra persoonlijk:

 • Plaats een mooie foto van jullie samen of van een gedeelde herinnering op de voorkant.
 • Heb je te veel leuke foto’s om uit te kiezen? Stel dan een collagekaart samen met je favorieten.
 • Een kaart wordt extra persoonlijk met de naam en leeftijd van de jarige én feestelijke stickers aan de binnenkant.
 • Ga voor groot, groter, grootst! Kies voor een kaart in een groter formaat voor een éxtra grote glimlach.
 • En een felicitatie in dialect is weer eens wat anders: fan herte lokwinske!

Goed voor een glimlach

Hoe speciaal het kan zijn om een persoonlijke kaart te ontvangen, merkte Martin (59) toen hij een fotokaart van zijn zoon Dennis ontving: “Wauw, wat gaaf!, was het eerste wat ik dacht toen ik de envelop opende. Bij het zien van de foto van ons samen op de voorkant schoot ik vol. Het ontroert mij dat Dennis de moeite heeft genomen om zelf online een kaart te maken om mij te bedanken dat ik er voor hem ben. Hoewel het vroeger wat minder ging, is het nu gelukkig goed tussen ons. Ik vind het een supermooie kaart en zijn tekst raakt me. Ik heb de kaart een mooi plekje gegeven. Elke keer dat ik ernaar kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Bedankt Dennis!”


De kaart die Martin van zijn zoon ontving en 3 andere Greetz-kaarten die je kan personaliseren

Met Greetz

Een persoonlijke kaart met een foto of naam op de voorkant maak en verstuur je met Greetz, met volop keuze uit designs en formaten. Als je de kaart voor 22.00 uur bestelt, wordt hij de volgende dag bezorgd. Bezorging inplannen voor een later moment kan ook, op elke dag van de week. Tot en met donderdag 29 april krijg je bij alle kaarten een gratis postzegel.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó herken je volgens experts het verschil tussen sex hebben en de liefde bedrijven

Er zit zeker wel een verschil tussen sex hebben en de liefde bedrijven. Maar als je dit zelf nog nooit hebt ervaren, dan vraag je je misschien af wat het verschil dan precies is. Sex kan per persoon immers verschillende dingen betekenen en er is geen universele definitie voor.

Maar als er iets is waar de meeste mensen het over eens zijn, dan is het wel dat het bedrijven van de liefde een veel romantischere én emotionelere ervaring is dan bijvoorbeeld een onenightstand. Maar waarom is dat nu zo? Hier drie belangrijke verschillen.

Advertentie

Bij het bedrijven van de liefde draait het om verbinding

Bij minder intieme seks is je hoofddoel misschien wel om een orgasme te krijgen, en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Het is namelijk heel belangrijk om te (blijven!) leren wat je lekker vindt en wat niet. Maar ben je al een poosje samen met je partner en weet hij of zij precies waar je van houdt? Dan voel je je vast helemaal comfortabel bij elkaar en kan het hoofddoel juist zijn om te genieten van de emotionele connectie die je met elkaar hebt. Je bedrijft dan de liefde en haalt genot uit het ontdekken van je (bed)partners lichaam én geest.

Oxytocine

Volgens sekscoach en seksuoloog Gigi Engle weet je dat je de liefde aan het bedrijven bent als je geniet van alle dingen die deze persoon doet met je lichaam. “Van de manier waarop ze zoenen, hun geur, hun seksuele technieken. Je hebt chemie met elkaar. Het betekent dat er een vonk is. Alles werkt eigenlijk”, zo vertelt Engle aan Elite Daily. Zelfs als jij en je bedpartner elkaar helemaal niet zo goed kennen, kan sex ervoor zorgen dat je je op emotioneel meer verbonden voelt. Tijdens het vrijen komt namelijk het hormoon oxytocine vrij. Hiervan is bekend dat het de sociale band tussen mensen sterker maakt. Dus zelfs als je insteek helemaal niet zo serieus is, kan je lichaam er heel anders op reageren.

Dirty talk

Bij minder intieme sex, vind je die verbinding met elkaars lichaam en geest misschien wat minder belangrijk. En dan doe je misschien ook sneller aan dirty talk. Zelfs als je hier geen fan van bent, kan dit je seksleven zomaar eens (nog) beter maken. Niet alleen bij seks hebben, maar ook bij de liefde bedrijven. Het is natuurlijk niet zo dat je ineens niet meer aan dirty talk kunt doen als je van elkaar houdt. Maar je kiest er waarschijnlijk wel voor om ook wat meer liefhebbende dingen tegen elkaar te zeggen. Het kan echter ook zo zijn dat als je sex hebt met iemand bij wie je je volledig op je gemak en veilig bij voelt, je júist voor de dirty talk gaat. “De keuze van woorden kan echter verschil maken tussen een geweldige seksuele ervaring en iets wat meer lijkt op een slecht porno-script”, zo vertelt psycholoog Jennifer B. Rhodes. “Het is eigenlijk de ultieme test van iemand z’n verleidingstechnieken.”

Hoe meer je je partner vertrouwt, hoe meer je waarschijnlijk durft te experimenteren

Als jij sex hebt met iemand bij wie je comfortabel voelt, dan durf je je waarschijnlijk kwetsbaarder op te stellen en heb je ook minder last van bepaalde remmingen. Je voelt je misschien meer comfortabel om nieuwe dingen uit te proberen, nieuwe fantasieën te ontdekken en misschien zelfs om voor rollenspel te gaan. Je weet immers dat je partner van je houdt en je niet zomaar zal beoordelen omdat je iets nieuws wilt proberen. Daarom is het ook zo belangrijk om regelmatig met elkaar te praten over jullie seksleven en duidelijk aan te geven waar je behoefte aan hebt.

5 tips van Rianne S. om meer uit je seksleven te halen als 50-plusser: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elite Daily. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Esther (56): "Je moet zuinig zijn op je huid"

Sophie (18) vindt haar moeder Esther (56) een knappe verschijning die ook nog eens vol passie haar werk in de ouderenzorg doet.

Libelle samen met L’Oréal Paris

Advertentie

Sophie: “Mijn moeder levert een bijdrage aan een gelukkiger leven voor ouderen met een zorgvraag. Ze bedenkt bijvoorbeeld nieuwe woon-zorgconcepten voor mensen met dementie en zit altijd vol creatieve ideeën. Het is een drukke baan, maar ik zie met hoeveel liefde ze dit werk doet. Ik vind dat ze er heel goed uitziet, er is nog geen rimpel te ontdekken. Mijn vriendinnen geloven het vaak niet als ik vertel dat mijn moeder 56 jaar is. Ze wordt ook altijd jonger geschat. Op tijd beginnen met smeren is haar geheim, zei ze laatst, dus dat doe ik nu ook. Omdat ze het belangrijk vindt dat mijn zusje en ik onze huid ook goed verzorgen, verrast ze ons regelmatig met een lekkere crème of tonic. Ik hoop dat ik ze ook heb, die goede genen.”

De juiste verzorging

Esther: “Ik ben blij en trots dat Sophie zo lief over mij praat, ondanks dat ik vaak druk ben met mijn werk in de ouderenzorg. Omdat ik dementie van dichtbij heb meegemaakt, mijn vader had het ook, vind ik het extra waardevol om in deze fase iets voor iemand te kunnen betekenen. Toen ik zo oud was als Sophie leerde ik van mijn moeder dat je zuinig moet zijn op je huid. Iedere ochtend en avond crème gebruiken en altijd je make-up verwijderen. Ik werd op mijn 38ste moeder van Sophie en drie jaar later werd haar zusje geboren. Een jong gezin houdt me jong, denk ik, maar ik heb ook de goede genen van mijn moeder geërfd. Ik vind het leuk om er goed uit te zien en mezelf te verzorgen, dus gebruik ik goede producten. Ik hoop dat ik dat aan mijn dochters door kan geven.”

Stevigere huid

Net zo’n mooie huid als Esther? Na de overgang kan de huid aan stevigheid verliezen. Van dagelijks smeren met L’Oréal Paris Age Perfect Collageen Expert, verrijkt met geconcentreerde Collageen Aminozuur fracties, wordt de huid zichtbaar strakker en steviger.*

 1. Verstevigt
 2. Hydrateert
 3. Vermindert pigmentvlekken

* Klinische test op 42 vrouwen na 4 weken

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Recept: sticky citroenkip met knapperige broccoli

Citroen is de beste en snelste smaakmaker in de keuken. Zeker als je het combineert met een mals stukje kip en knapperige broccoli. Dit zalige gerecht zet je binnen een uurtje op tafel.

Bereidingstijd: 55 minuten | Kcal.: 365 per persoon | Voor 4 personen

Advertentie

Dit heb je nodig voor de citroenkip:

 • 800 gram broccoli, in kleine roosjes, stelen geschild en in plakjes
 • 4 tenen knoflook, geplet maar ongepeld
 • 4 eetlepels olijfolie + extra voor invetten
 • zout en versgemalen peper
 • 500 gram kippendijfilet, in reepjes
 • 2 citroenen
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 6 takjes tijm

Zo bereid je dit gerecht:

 • Verwarm de oven voor op 220 °C.
 • Hussel de broccoli en knoflook met 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
 • Schep een enkele laag op een ingevette bakplaat. Zorg dat de plaat niet te vol ligt, anders stoomt de broccoli en het is de bedoeling dat ‘ie wordt geroosterd.
 • Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot de randjes lekker donker en knapperig zijn.
 • Schep de kipreepjes om met de rest van de olijfolie, 4 eetlepels citroensap, 2 eetlepels citroenrasp, de ahornsiroop, takjes tijm, zout en peper.
 • Schep de kip en de parten citroen op een andere ingevette bakplaat en schuif onder de broccoli in de oven.
 • Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Bak in zo’n 20 minuten gaar.

Tip: de citroenkip is lekker met gepofte zoete aardappel! Wikkel daarvoor 4 zoete aardappelen in aluminiumfolie en doe deze 25 minuten vóór de broccoli alvast in de oven. Alles is dan tegelijk klaar.

Citroenen zijn niet alleen heerlijk om te eten, ze zijn ook ontzettend effectief als het gaat om insecten. De temperatuur stijgt, waardoor die irritante muggen ons snel weer zullen treiteren. Met deze citroenkaars zullen ze niet snel terugkomen: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Jessica Lek. Productie, illustraties en receptuur: Yvette van Boven, Charlot van Scheijen (assistent).

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien