Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

7 tips om je houten snijplank in topconditie te houden

Heb je een mooie houten snijplank gekocht? Dan wil je natuurlijk dat-ie mooi blijft. Wij geven je 7 tips om je houten snijplank in topconditie te houden.

 1. Niet in de vaatwasser
  Een houten snijplank kun je beter niet in de vaatwasser doen, maar met de hand afwassen. Door de hitte kan je snijplank namelijk breken of kromtrekken. Wassen met lauwwarm water en afwasmiddel is voldoende.

 2. Goed drogen
  Wel is het belangrijk om na het afwassen de snijplank even goed te drogen. Als het vocht in je snijplank blijft zitten, kan-ie namelijk kromtrekken. Maak ‘m droog met een schone theedoek.
 3. Stank
  Om te voorkomen dat de snijplank gaat stinken, moet je ‘m na elk gebruik wassen. Naast water trekt namelijk ook al het vocht van je etenswaren in de plank. Houten planken gaan daarom snel vies ruiken.

 4. In de kast
  Leg je snijplank liever niet in een lade, maar zet ‘m rechtop in een kast. Ook dit is om te voorkomen dat-ie kromtrekt. Mocht je snijplank toch nog een beetje vochtig zijn, dan droogt-ie rechtop op.
 5. Olie
  Merk je dat je snijplank na een tijdje iets droger is geworden? Dan is het een goed idee om ‘m in te smeren met eetbare olie. Als je plank te droog is, wordt-ie namelijk gevoeliger voor scheuren. En dat wil je niet! 
 6. Schuurpapier
  Is er toch een krasje of scheur in gekomen? Dan kan je een stukje schuurpapier gebruiken om de plank voorzichtig op te schuren.

Zout en citroen
Ruikt je plank niet zo fris meer? Maak ‘m dan schoon met zout en citroen. Strooi wat zout op de plank en ga hier met een halve citroen overheen. Als het ware geef je je plank hiermee een schrobbeurt.

Advertentie

In onderstaande video wordt dit voor je voorgedaan:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien