Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít gebeurt er met je huid als je je bed te weinig wast

Het is altijd een hele klus: het beddengoed eraf halen, alles in de was, alles drogen, het bed weer opmaken… 

Toch kun je je bed het beste één keer per week opmaken. En al je beddengoed daarbij wassen.

Advertentie

Want anders is het wellicht erg nadelig voor je huid: je kunt namelijk meer last van puistjes krijgen als je je bed te weinig wast. Zeker je kussenslopen zijn daarom belangrijk om heet te wassen: op minstens 40 graden. Het vervelende is met pukkels krijgen door een vies bed: dat gebeurt ook als je je gezicht elke avond voor het slapengaan wast. De bacteriën zitten echt in je kussenhoes, niet op je huid.

Als je dus last hebt van huidirritaties of eczeem, dan kan het helpen om nog vaker je kussensloop in de wasmachine te mikken. Als je een vette nachtcrème gebruikt dan kan het ook zo zijn dat de resten hiervan op je kussen achterblijven, waardoor je huid niet genoeg ademt. Smeer je gezicht ’s avonds zo vroeg mogelijk in: het liefst een uur voordat je naar bed gaat. Dat kan ook een boel helpen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

 

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien