Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít gebeurt er met je huid als je je beddengoed te weinig wast

Het is altijd een hele klus: het beddengoed eraf halen, alles in de was, alles drogen en het bed weer opmaken. We stellen deze huishoudelijke taak soms dan ook nét wat langer uit dan we zouden moeten doen. Herkenbaar? Pas dan op, want het heeft een grotere impact dan je denkt.

Eens per week je beddengoed verschonen wordt aangeraden.

Advertentie

Nadelig effect op je huid

Vooral met een tweepersoonsbed kan het een flink gevecht opleveren met het beddengoed, wanneer je het weer fris wilt opmaken. Uitstellen van het verschonen ervan is echter geen goed idee, want dit kan nadelige effecten hebben op je huid. Je kunt namelijk meer last van puistjes krijgen als je je beddengoed te weinig wast.

Kussensloop wassen

Zeker je kussenslopen zijn daarom belangrijk om heet en vaak te wassen: op minstens 40 graden is het advies. Het vervelende is met pukkels krijgen door een vies bed: dat gebeurt ook als je je gezicht elke avond voor het slapengaan wast. De bacteriën zitten namelijk echt in je kussensloop, en niet op je huid. En dus is het echt aan te raden om je kussenslopen vaak te verschonen – misschien zelfs vaker dan nodig lijkt.

Vette nachtcrèmes

Als je een vette nachtcrème gebruikt dan kan het ook zo zijn dat de resten hiervan op je kussen achterblijven, waardoor je huid niet genoeg ademt. Smeer je gezicht ’s avonds zo vroeg mogelijk in: het liefst een uur voordat je naar bed gaat. Dat kan ook een boel helpen en je huid mooier en egaler houden. Maar als je normaliter eens per maand je beddengoed wast en erg last van onzuiverheden hebt, is het tijd om je bed écht wat vaker te verschonen.

Had jij de afgelopen zomerperiode ook plots meer last van onzuiverheden en puistjes? Dokter Rutger legt in onderstaande video uit hoe dat kan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

beddengoed weinig wassen Libelle

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien