Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

6 betaalbare tips om je huis knus en herfstproof te maken

We moeten het nu toch echt accepteren: het is herfst. Helemaal zo erg nog niet! Libelle Daily verzamelde een aantal tips voor je om van de herfst het meest knusse seizoen van het jaar te maken.

Herfstdecoratie hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo is je huis in no-time budgetproof-herfstproof:

Advertentie

1. Ben je dat witte kastje na de zomer helemaal zat? Door meubels in een andere kleur te verven, die bij de herfst past, zien ze er al heel anders uit en passen ze ook weer beter bij het seizoen.

2. Ga zelf aan de knutsel. Neem tijdens een rondje in het bos de mooiste blaadjes, takjes, kastanjes of wat je dan ook tegenkomt mee en maak daar zelf leuke decoraties van. Een slinger met dennenappels bijvoorbeeld. Ook heel leuk: verzamel mooi gevormde blaadjes en spuit deze over met een koperspray. Hang de blaadjes aan een slinger en je hebt heel originele en mooie herfstdecoratie.

3. Het toverwoord voor een knusse herfstsfeer in huis: geurkaarsjes. Je kunt ze bij veel winkels kopen, ze zijn vaak niet duur, maar je haalt wel een in een klap de herfst in huis. Hoe meer kaarsen, hoe beter. Niet alleen máár geurkaarsen nemen, dat doet de sfeer in huis niet goed.

4. Met pompoenen kun je je niet alleen uitleven op culinair gebied, ze zijn ook heel leuk als decoratie. Je kunt ze gewoon zo neerzetten, maar je kunt ze ook uithollen en er waxinelichtjes in zetten. Of je spuit ze in een andere kleur die bij jou interieur past:

5. Ken je deze spinnenwebben nog van vroeger? Makkelijk om te maken (met de kids) en ziet er leuk uit!

6. Na al dat knutselen nog tijd over? Breien is weer helemaal hip! Ga zelf aan de slag om een plaid voor de koudere dagen te breien. Past helemaal bij de herfst want er is niets lekkerder dan op de bank kruipen onder een dekentje, toch?

Oktober is Woonmaand! Kijk voor een handig overzicht op Startpagina.nl.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]


De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien