Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zóveel groter is de kans op een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag

De een kan niet kan wáchten om uit te pakken met Valentijnsdag, vindt de ander het maar overdreven gedoe. Toch vallen veel mensen onder de eerste categorie, want de kans op een huwelijksaanzoek is aanzienlijk groter op 14 februari.

De winkels puilen uit van de speciale chocolaatjes, knuffels en hartensnoepjes. Bloemenwinkels draaien overuren en de bosjes rozen zijn niet aan te slepen. En al die romantische items blijken dus veel Nederlanders wel degelijk te stimuleren om voor hun partner op één knie te gaan.

Advertentie

Wil je mijn Valentijn zijn?

Want op Valentijnsdag vragen mannen en vrouwen hun geliefde maar liefst 8 keer zo vaak ten huwelijk als op een ‘normale’ dag, blijkt uit onderzoek van The perfect wedding. Dat concludeert de website na een analyse van ruim 2 duizend Instagramberichten.

14 februari is dus een razend populaire dag als het gaat om aanzoeken. Toch komt het aan het einde van het jaar nog veel vaker voor. De kans op een huwelijksaanzoek is tijdens Kerstmis of oud en nieuw namelijk nóg groter. In die periode komen foto’s met #verloofd of #aanzoek nog vaker voorbij dan in de maand van de liefde.

Huwelijksaanzoek in het buitenland

Grappig detail: meer dan een kwart van alle aanzoeken vindt in het buitenland plaats. Vooral Frankrijk, Italië, Spanje en de VS zijn populaire landen voor de grote vraag. Als het gaat om steden voeren Parijs, Venetië, Las Vegas en New York de lijst aan. Vooral foto’s met de Eiffeltoren en Central Park zijn op Instagram razend populair als achtergrond van verlovingsfoto’s.

Over Parijs gesproken: verras je geliefde met een romantische stedentrip naar de stad van de liefde: 

3 dagen in romantisch Parijs
3 dagen in romantisch Parijs
vanaf € 85,- p.p.
Boek snel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: theperfectwedding.nl. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (18 t/m 24 februari) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien