Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle geeft 90 boeken weg voor een lekkere lange leeszomer

Ook zo’n zin in een lange leeszomer? Libelle geeft 90 boeken weg! Aan het zwembad, boven op een berg, op een strand of in eigen achtertuin: met een stapel leesvoer zijn we helemaal klaar voor de zomer. Komt het even goed uit dat Libelle héél veel gloednieuwe thrillers en (historische) romans weggeeft.

Kans maken? Geef vóór 12 juli 2019 via onderstaand winformulier je favoriete titel(s) op en wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar van een van deze fijne boeken!

Advertentie

5x De nieuwe Nicci French
Neve is gelukkig getrouwd en heeft een affaire met een eveneens getrouwde man met wie ze afspreekt in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag treft ze hem daar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek maakt ze de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet haar affaire aan het licht komt. Dat blijkt een grote fout te zijn.

Huis vol leugens, Nicci French € 24,99 (Ambo|Anthos)

5x De nieuwe Thomas Olde Heuvelt
Klimmers Nick en Augustin trekken naar een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Al snel bekruipt hen het gevoel dat ze daar niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij beseft dat er iets mis is. Er is iets in hem gewekt…

Echo, Thomas Olde Heuvelt € 21,99 (Luitingh-Sijthoff)

5x De nieuwe Guillaume Musso
Vijfentwintig jaar geleden verdwenen op een elitaire kostschool modelleerling Vinca en haar filosofieleraar, met wie zij een geheime relatie had. Nu ontmoeten haar drie beste vrienden elkaar weer tijdens een reünie. Zij pleegden destijds een afschuwelijke moord, die bekend dreigt te worden nu de gymzaal wordt gesloopt.

Het meisje en de nacht, Guillaume Musso € 17,99 (Bruna)

5x Gevonden op zolder
Als haar modemerk failliet gaat, verhuist Sylvie van hip New York naar het vervallen familielandhuis in Engeland. Huis en tuin moeten worden opgeknapt voor de verkoop, en aan Sylvie wordt gevraagd of zij de zolder wil aanpakken. Daar stuit ze op geheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten.

Een tuin vol geheimen, Kelly Doust € 17,99 (HarperCollins)

5x Junkiemoeder
Brisbane, 1985: de moeder van Eli Bell is een junkie, hij heeft geen vader en zijn broertje weigert te praten. Toch staat hij open en vrolijk in het leven. Tot zijn moeder wordt gearresteerd, hij zijn vader moet zoeken, hij oog in oog komt te staan met criminelen en ook nog eens het meisje van zijn dromen ontmoet. Deze bijzondere roman was in Australië wekenlang het bestverkochte boek.

Jongen verslindt heelal, Trent Dalton € 21,99 (HarperCollins)

5x Italiaanse opera
De 100-jarige Stella Fortuna zit alleen in haar huis in Wethersfield, Connecticut. Ze haakt dekens en negeert haar zus Tina, die aan de overkant woont. De zussen werden geboren in Zuid-Italië en emigreerden naar Amerika, waar ze alles op alles zetten om een nieuw leven op te bouwen. Ooit waren ze onafscheidelijk… Een boek zo kleurrijk als een Italiaanse opera.

De acht of negen levens van Stella Fortuna, Juliet Grames € 22,50 (Luitingh-Sijthoff)

5x Vrienden van de tsaar
De New Yorkse Eliza Ferriday reist in 1914 naar Sint-Petersburg met haar vriendin Sofia Stresjnajva, een nicht van de tsaar. Als de tsarenfamilie de macht verliest, vlucht Sofia met haar gezin naar hun datsja. Eliza start in New York een hulpnetwerk voor gevluchte Russische families. Wanneer ze geen brieven van Sofia meer ontvangt, vreest ze het ergste.

Russische rozen, Martha Hall Kelly € 22,50 (Ambo|Anthos)

Verleid door de kapitein
Toen Jacomijn jong was, werd het schip waarop ze naar Suriname voer gekaapt door Barbarijse zeerovers. Ze werd als slavin verliefd op een kaperkapitein in Algiers en was bijna met hem getrouwd. Nu ze op het punt staat om met een ander te trouwen, arriveert een brief van haar vroegere geliefde. Een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie.

Turkenliefje, Lydia Rood € 20,99 (Ambo|Anthos)

Groot schandaal
New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald en moet van haar ouders bij haar tante gaan wonen. Zij is eigenares van een theatertje in Manhattan waar Vivian zich meteen thuis voelt. Tót ze een groot schandaal veroorzaakt. Van de schrijfster van Eten, bidden, beminnen.

Stad van de meisjes, Elizabeth Gilbert € 24,99 (Cargo)

5x Angst-doe-boek
Last van stress en zenuwen, gegronde of irrationele angsten? Dit boek biedt hulp. Het is een dag-, kleur- en puzzelboek tegelijk. Altijd iets om te doen als het piekeren de overhand neemt.

Het grote maak je niet druk boek, Jordan Reid en Erin Williams € 20, 99 (Volt)

5x In plaats van een troostvest
Een boek vol troost, relativering en lichtvoetigheid voor als het allemaal niet lekker gaat. Soms helpt dan een pluizig troostvest, een warme douche of een flinke wandeling. Maar de truc is: meebewegen en accepteren dat het leven is zoals het is. Geschreven door de hoofdredacteur van het blad Happinez.

Handboek voor mindere dagen, Eveline Helmink € 22,50 (Kosmos)

5x Koesterboek
Mooi boekje met wijze woorden, tekeningen en gedichtjes die het leven een beetje mooier maken. Leuk om cadeau te geven aan iemand die een hart onder de riem kan gebruiken. Of om zelf te koesteren, in te bladeren en over te mijmeren.

Aap Noot Lief, Chariva Zaandam, €14,99 (uitgeverij Moon)

5x Tranen gegarandeerd
De volwassen dochters van Audrey praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Audrey wil niets liever dan dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren. Maar daarvoor zal ze eerlijk moeten vertellen wat er vroeger is gebeurd.

Kon ik het maar zeggen, Hannah Beckerman € 17,99 (Boekerij)

5x Opstaan en doorgaan
In een rustig Engels dorp heeft Grace Anderson een violenwinkeltje. Haar grote liefde David woont in Parijs. Als hij in de metro een vrouw redt, gaan die beelden de wereld over – en ontdekt Grace dat David een dubbelleven leidt. Zal ze hier ooit overheen komen?

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson, Anstey Harris € 20,- (Nieuw Amsterdam)

5x Gevaarlijk verleden
Het leven van Maxim Trevelyan staat op zijn kop als hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft – inclusief alle verantwoordelijkheden. Maar zijn grootste uitdaging is een raadselachtige jonge vrouw met een ingewikkeld verleden. Van de schrijfster van Vijftig tinten grijs.

De mister, E.L James € 16,99 (Prometheus)

5x Karin Bloemen
Voor het eerst vertelt zangeres Karin Bloemen over haar jeugd vol misbruik, mishandeling en angst, en wat het met je doet als degenen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Maar ook dat ze ondanks deze traumatische ervaringen is geworden wie ze is: een sterke vrouw, liefdevol, succesvol en voor niemand bang.

Mijn ware verhaal, Karin Bloemen € 20,- (Ambo|Anthos)

5x Dinge-dong
Na haar hit Dinge-dong met Teach-In kende het leven van zangeres Getty Kaspers diepe dalen. Berooid kwam ze terecht in Portugal, waar een grote liefde uitliep op een slecht huwelijk. Lees hoe zij haar leven weer op de rit kreeg.

Een leven lang geleden, Dave Boomkens € 18,99 (Luitingh-Sijthoff)

5x Karl Lagerfeld
Wie was die beroemde modeontwerper met de witte paardenstaart en de zwarte zonnebril nou echt? In deze biografie gaat het over zijn ongewone opvoeding, de invloed van zijn moeder, zijn relatie, de bijzondere band met concurrent Yves Saint Laurent en zijn liefde voor kunst.

Karl Lagerfeld, Laurent Allen-Caron € 19,99 (Xander)

Geef vóór 12 juli 2019 via onderstaand winformulier je favoriete titel(s) op bij het veld ‘opmerkingen’ en wie weet, bent jij straks de gelukkige winnaar van een van deze fijne boeken!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8x dateleed: "Eerste date had hij voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen"

Het klinkt zo mooi: liefde op het eerste gezicht. Bij de meeste mensen is er toch net iets meer nodig dan die verpletterende oogopslag. Maar na deze dates is een volgend afspraakje wel erg ver weg.

Advertentie

Speeddate

Aafje (37): “Wat moet je met een man die je na een paar keer chatten voor het eerst in levenden lijve ziet, bij de handdruk een condoom in je hand propt en zegt: ‘Jij mag het initiatief nemen, ik heb geen zin in #metoo-toestanden.’ Ik heb hem het condoom meteen teruggegeven. De date duurde alles bij elkaar nog geen minuut.”

Krentenkakker

Meryam (48): “Tinderdate, we gingen samen naar de film. Hij had de kaartjes gekocht, ik betaalde de borrel en snackplank vooraf en het snaaiwerk voor tijdens de film. Daaraan was ik meer kwijt dan hij aan de kaartjes, maar toen ik aan het einde van de avond zei dat ik een tweede date niet zag zitten, stuurde hij wel een Tikkie voor mijn kaartje. Hij wilde zijn ‘investering’ terug.”

Moederskind

Madelon (39): “Eerste date. Hij had voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen naar het koffietentje. Ze bleef erbij en hoorde me uit: waar ik werkte, of ik ‘netjes’ was, waarom ik een tattoo had. Uit alles bleek dat ze me te min vond voor haar prins. Hij zat erbij en keek ernaar.”

BN’er

Angelica (58): “Eerste date in het Americain in Amsterdam. Hij was erg knap en anderhalf uur non-stop aan het woord zonder ook maar één vraag aan mij te stellen. Hij vond zichzelf gewéldig, dat was duidelijk. Toen hij niet lang daarna een BN’er werd, kreeg hij eindelijk het publiek dat wel geduldig naar hem luisterde. Ik ben na die avond afgehaakt. Was hij heel verbaasd over, hij had ‘een topavond’ gehad.”

Lekker larpen

Vere (38): “Hij beloofde ‘een dagje in de natuur’. Hij bleek een LARP’er (Live Action Role Play) te zijn. Ik heb uren op een boomstam naar volwassen mannen zitten kijken die volledig verkleed Game of Thrones naspeelden. Voortaan toch even doorvragen.”

Stoer of stalker?

Tracey (42): “Hij behoorde tot mijn kennissenkring, maar ik had zijn avances afgewimpeld, want hij was mijn type niet. Hij heeft toen een fake-account aangemaakt op de datingsite waar ik ook op zat en zijn profiel zo ingevuld dat we enorm matchten. Ik verheugde me op de eerste date, tot ik hem zag zitten. Rode roos op tafel, grijns van oor tot oor. Alsof ik alsnog als een blok voor hem zou vallen. Hij snapt nog steeds niet waarom ik boos was, zelf vond hij het een geniale zet.”

Cheers!

Kim (44): “De man was leuk, welbespraakt en charmant en bood aan me naar huis te rijden. Eenmaal in de auto bleek waarom: ik moest blazen om zíjn alcoholslot te ontgrendelen. Hoe haal je het in je hoofd om twee bellen wijn te drinken als je gepakt bent voor iets wat een alcoholslot oplevert?”

Get a room

Carolijn (49): “We zaten te eten in een restaurant toen een vrouw op het raam bonsde, enthousiast zwaaide en binnenstormde. Het bleek zijn ex te zijn. Ze kwam bij onze tafel staan kletsen, snoepte intussen de helft van zijn bord leeg, nam een slok van zijn wijn en ging nog net niet op zijn schoot zitten. Aangezien hij geen seconde zijn best deed om haar duidelijk te maken dat we een date hadden, heb ik haar mijn stoel aangeboden en ben weggegaan. Nooit meer iets van gehoord.”

Ga je op date? Zó voorkom je dat het een domper wordt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8x dateleed: "Eerste date had hij voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen"

Het klinkt zo mooi: liefde op het eerste gezicht. Bij de meeste mensen is er toch net iets meer nodig dan die verpletterende oogopslag. Maar na deze dates is een volgend afspraakje wel erg ver weg.

Advertentie

Speeddate

Aafje (37): “Wat moet je met een man die je na een paar keer chatten voor het eerst in levenden lijve ziet, bij de handdruk een condoom in je hand propt en zegt: ‘Jij mag het initiatief nemen, ik heb geen zin in #metoo-toestanden.’ Ik heb hem het condoom meteen teruggegeven. De date duurde alles bij elkaar nog geen minuut.”

Krentenkakker

Meryam (48): “Tinderdate, we gingen samen naar de film. Hij had de kaartjes gekocht, ik betaalde de borrel en snackplank vooraf en het snaaiwerk voor tijdens de film. Daaraan was ik meer kwijt dan hij aan de kaartjes, maar toen ik aan het einde van de avond zei dat ik een tweede date niet zag zitten, stuurde hij wel een Tikkie voor mijn kaartje. Hij wilde zijn ‘investering’ terug.”

Moederskind

Madelon (39): “Eerste date. Hij had voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen naar het koffietentje. Ze bleef erbij en hoorde me uit: waar ik werkte, of ik ‘netjes’ was, waarom ik een tattoo had. Uit alles bleek dat ze me te min vond voor haar prins. Hij zat erbij en keek ernaar.”

BN’er

Angelica (58): “Eerste date in het Americain in Amsterdam. Hij was erg knap en anderhalf uur non-stop aan het woord zonder ook maar één vraag aan mij te stellen. Hij vond zichzelf gewéldig, dat was duidelijk. Toen hij niet lang daarna een BN’er werd, kreeg hij eindelijk het publiek dat wel geduldig naar hem luisterde. Ik ben na die avond afgehaakt. Was hij heel verbaasd over, hij had ‘een topavond’ gehad.”

Lekker larpen

Vere (38): “Hij beloofde ‘een dagje in de natuur’. Hij bleek een LARP’er (Live Action Role Play) te zijn. Ik heb uren op een boomstam naar volwassen mannen zitten kijken die volledig verkleed Game of Thrones naspeelden. Voortaan toch even doorvragen.”

Stoer of stalker?

Tracey (42): “Hij behoorde tot mijn kennissenkring, maar ik had zijn avances afgewimpeld, want hij was mijn type niet. Hij heeft toen een fake-account aangemaakt op de datingsite waar ik ook op zat en zijn profiel zo ingevuld dat we enorm matchten. Ik verheugde me op de eerste date, tot ik hem zag zitten. Rode roos op tafel, grijns van oor tot oor. Alsof ik alsnog als een blok voor hem zou vallen. Hij snapt nog steeds niet waarom ik boos was, zelf vond hij het een geniale zet.”

Cheers!

Kim (44): “De man was leuk, welbespraakt en charmant en bood aan me naar huis te rijden. Eenmaal in de auto bleek waarom: ik moest blazen om zíjn alcoholslot te ontgrendelen. Hoe haal je het in je hoofd om twee bellen wijn te drinken als je gepakt bent voor iets wat een alcoholslot oplevert?”

Get a room

Carolijn (49): “We zaten te eten in een restaurant toen een vrouw op het raam bonsde, enthousiast zwaaide en binnenstormde. Het bleek zijn ex te zijn. Ze kwam bij onze tafel staan kletsen, snoepte intussen de helft van zijn bord leeg, nam een slok van zijn wijn en ging nog net niet op zijn schoot zitten. Aangezien hij geen seconde zijn best deed om haar duidelijk te maken dat we een date hadden, heb ik haar mijn stoel aangeboden en ben weggegaan. Nooit meer iets van gehoord.”

Ga je op date? Zó voorkom je dat het een domper wordt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 16 mei: "Kreeft, mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet"

De tarotkaart die voor zondag 16 mei is getrokken is ‘de Keizerin’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: de natuurlijke, scheppende levenskracht. Op fysiek niveau is er vruchtbaarheid, op artistiek vlak veel creativiteit. Liefde: ontluikende gevoelens, lieve ontwikkelingen, moederliefde, groei. Werk: verrassende ideeën, vitaliteit. De wil tot verandering en groei. Men komt uit de sleur.

Advertentie

Ram

Sterke gevoelens voor iemand kunnen je verrassen. Voel je een steekje jaloezie als je diegene met iemand anders ziet praten? Of duik je weg voor contact? Blozen is charmant!

Stier

Steek je charmes niet onder stoelen of banken. Schitter in het rood, gooi je haren los, laat zien wie je bent en vooral: waarvoor je staat. Goede daden maken nu veel indruk op mensen om je heen.

Tweelingen

Als een vlinder fladder je rondom iedereen die je aantrekkelijk lijkt. Laat de ander naar jou toe komen. Heb je een relatie: duw je lief niet in het hokje ‘ideaal’. Het is ook maar een mens.

Kreeft

Mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet. Verhalenvertellers, reisspecialisten, talenwonders, kunstenaars. Volg anderen niet, maar ontwikkel liever je eigen talenten. De tijd is rijp.

Leeuw

Alle vormen van liefdadigheid geven je leven (nog) meer glans. Welke voetafdruk laat jij het liefst achter op deze planeet? Waar sta je met hart en ziel achter? Je voegt de daad bij het woord.

Maagd

Hoe meer je jezelf hoort praten over je idealen, hoe sneller ze waarheid worden. Vertel je omgeving wat je graag wilt bereiken. Breng je de dag alleen door? Oefen voor de spiegel.

Weegschaal

Kon je je partner voorheen wel eens achter het behang plakken? Daarvan is vandaag niets te merken. Je kunt elkaars gedachten haast lezen. Zoek die frequentie ook bij anderen.

Schorpioen

Een ommetje door park, bos of duin leert: je houding trekt optimistische mensen aan. Eén specifiek persoon trekt je aandacht. Contact smaakt naar meer! Wissel vooral nummers uit.

Boogschutter

Zoek vandaag je ouders op, of herdenk ze op positieve manier. Wat gaven ze je mee waarvoor je dankbaar bent? Je huis voelt nu echt als thuis. Pak dat boek voor een bankhangdag.

Steenbok

Ruil studieboeken vandaag in voor romans. Ze prikkelen je fantasie waardoor je meer open staat voor anders denken en anders doen. De liefde pakt je in met grappigs en slims.

Waterman

Nog geen afspraken voor vandaag? Maak ze dan nu. Je bent gezellig en dat kun je ook telefonisch of met beeldbellen laten merken. Een vrouw leert je iets over jezelf. Luister goed.

Vissen

Kritiek kan je hard raken vandaag, dus wees zuinig op jezelf. Stoppen met jezelf verklaren – waarom je iets doet of niet – geeft ruimte. Je bent goed zoals je bent, niets meer aan doen.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 16 mei: "Kreeft, mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet"

De tarotkaart die voor zondag 16 mei is getrokken is ‘de Keizerin’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: de natuurlijke, scheppende levenskracht. Op fysiek niveau is er vruchtbaarheid, op artistiek vlak veel creativiteit. Liefde: ontluikende gevoelens, lieve ontwikkelingen, moederliefde, groei. Werk: verrassende ideeën, vitaliteit. De wil tot verandering en groei. Men komt uit de sleur.

Advertentie

Ram

Sterke gevoelens voor iemand kunnen je verrassen. Voel je een steekje jaloezie als je diegene met iemand anders ziet praten? Of duik je weg voor contact? Blozen is charmant!

Stier

Steek je charmes niet onder stoelen of banken. Schitter in het rood, gooi je haren los, laat zien wie je bent en vooral: waarvoor je staat. Goede daden maken nu veel indruk op mensen om je heen.

Tweelingen

Als een vlinder fladder je rondom iedereen die je aantrekkelijk lijkt. Laat de ander naar jou toe komen. Heb je een relatie: duw je lief niet in het hokje ‘ideaal’. Het is ook maar een mens.

Kreeft

Mensen met veel kennis trekken je aan als een magneet. Verhalenvertellers, reisspecialisten, talenwonders, kunstenaars. Volg anderen niet, maar ontwikkel liever je eigen talenten. De tijd is rijp.

Leeuw

Alle vormen van liefdadigheid geven je leven (nog) meer glans. Welke voetafdruk laat jij het liefst achter op deze planeet? Waar sta je met hart en ziel achter? Je voegt de daad bij het woord.

Maagd

Hoe meer je jezelf hoort praten over je idealen, hoe sneller ze waarheid worden. Vertel je omgeving wat je graag wilt bereiken. Breng je de dag alleen door? Oefen voor de spiegel.

Weegschaal

Kon je je partner voorheen wel eens achter het behang plakken? Daarvan is vandaag niets te merken. Je kunt elkaars gedachten haast lezen. Zoek die frequentie ook bij anderen.

Schorpioen

Een ommetje door park, bos of duin leert: je houding trekt optimistische mensen aan. Eén specifiek persoon trekt je aandacht. Contact smaakt naar meer! Wissel vooral nummers uit.

Boogschutter

Zoek vandaag je ouders op, of herdenk ze op positieve manier. Wat gaven ze je mee waarvoor je dankbaar bent? Je huis voelt nu echt als thuis. Pak dat boek voor een bankhangdag.

Steenbok

Ruil studieboeken vandaag in voor romans. Ze prikkelen je fantasie waardoor je meer open staat voor anders denken en anders doen. De liefde pakt je in met grappigs en slims.

Waterman

Nog geen afspraken voor vandaag? Maak ze dan nu. Je bent gezellig en dat kun je ook telefonisch of met beeldbellen laten merken. Een vrouw leert je iets over jezelf. Luister goed.

Vissen

Kritiek kan je hard raken vandaag, dus wees zuinig op jezelf. Stoppen met jezelf verklaren – waarom je iets doet of niet – geeft ruimte. Je bent goed zoals je bent, niets meer aan doen.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien