Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Deze maffe interieurtrend verovert het internet (en de wereld)

Soms mogen we best hardop met z’n allen zeggen dat we iets héél stom vinden. Zoals deze nieuwste interieurtrend bijvoorbeeld.

Iedere boekenliefhebber krimpt waarschijnlijk ineen bij het zien van déze boekenkast, die gelukkig flink gevuld is met boeken, maar wel op zo’n manier dat je denkt ‘maar waarom in hemelsnaam?’

Advertentie

Zoals je ziet zijn alle boeken omgedraaid in de kast gezet. Geen rug meer te zien, alleen maar pagina’s. Veel mensen die dol zijn op deze interieurtrend vinden dat het inrichten van je boekenkast op deze manier ‘rust’ uitstraalt, zonder al die (af en toe) hysterische kleuren die boekenkaften- en ruggen kunnen hebben.

De trend wordt al aardig opgepikt op Instagram en is vooral te vinden onder de hashtag #backedbooks.

Een bericht gedeeld door Dues Home (@dueshome) op

Een bericht dat is gedeeld door @dwellinggawker op

Kijk, eerlijk is eerlijk: wij snappen ook wel dat dit iets rustiger oogt dan een hele kast vol met kleuren van de regenboog. Maar hoe ga je ooit nog een boek terugvinden op deze manier? Of hoe check je gemakkelijk of je die ene titel uit je favoriete reeks wel of niet hebt?

De bijzondere interieurtrend kwam aan het licht dankzij de Britse komiek Pete Otway, die reageerde op een foto met omgekeerde boeken uit een, wat lijkt, interieurmagazine. Bij de foto stond de tekst “Lauren houdt de look neutraal door de boeken achterstevoren te stapelen.” Pete kon daar maar één ding op antwoorden, waar wij eigenlijk best wel om moesten grinniken:

Maar voor alles geldt: je moet het natuurlijk gewoon lekker zelf weten.

Probleem omzeilen? Doe je met onze Bookazine: een compleet boek, maar dan in tijdschriftvorm. Speciaal geselecteerd voor jou door de Libelle-redactie.

Libelle Bookazine 1 – Voor wie ik heb liefgehad
Libelle Bookazine 1 – Voor wie ik heb liefgehad
3,25
Bestel hier

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien