Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Toe aan iets nieuws? De 15 leukste vloerkleden voor in huis

Een vloerkleed kan de toon zetten voor de hele woonkamer. En dat vaak al voor slechts een paar tientjes. Daarbij moet er wel rekening gehouden worden met de ruimte.

Want een kleed voor in de slaapkamer is dus héél anders dan voor in de woonkamer. Waar je het in de slaapkamer vaak rustig wilt houden, kun je met een vloerkleed in de woonkamer je eigen karakter en smaak laten zien.

Advertentie

Weerspiegeling
Trends komen en trends gaan, maar bij een vloerkleed is het handig er één te kiezen die goed bij je vloer past en je smaak reflecteert. Daarnaast moet je rekening houden met het schoonhouden ervan. Want daar knelt vaak het schoentje: een vloerkleed kan een waar kunstwerk zijn, maar ze zijn er nu eenmaal om met je voeten bovenop te staan – eventueel zelfs met zanderige schoenen. Wol kun je in dat opzicht makkelijker schoonhouden dan katoen en nylon.

Het model
Heb je een aparte vorm woonkamer? Dan kun je kleden goed combineren, over elkaar heen of juist verdeeld over de ruimte. Artistiek! Zoek daarvoor vloerkleden bij elkaar met dezelfde kleuraccenten en ongeveer dezelfde afmetingen en structuren.

Heb je een vochtige woonkamer? Een druk bewoond huis? Het is allemaal van belang voor de keuze van het materiaal:

Wol
Zoals we benoemden is wol redelijk vlekbestendig. Daarnaast is het duurzaam, ademt het goed en is het lekker zacht onder de voeten. Maar is jouw woonkamer een beetje vochtig? Dan verkleurt het tapijt snel.

Synthetisch
Ondanks het idee dat een synthetische stof vaak niet luxueus is, is het wél vochtbestendig (daardoor kan ‘ie ook buiten liggen) en makkelijk schoon te houden.

Katoen
Een katoenen tapijt is relatief goedkoop en tamelijk goed schoon te houden. Wel is deze sneller toe aan vervanging.

Zijde
Ga je voor een zijden tapijt, dan moet je er rekening mee houden dat het alleen professioneel schoon te maken is. Daar krijg je dan wel een luxueus tapijt voor terug. Omdat een zijden tapijt vaak afdrukken laat zien, is het niet verstandig deze in een woonkamer neer te leggen, maar eerder in een slaapkamer.

Nu deze praktische informatie gelezen te hebben, kunnen we overgaan op het leukste gedeelte, namelijk het shoppen:

Zoek je eigenlijk een kleed voor op bed? Momenteel krijg je er één voor niets bij bestelling van dit dekbedovertrek:

WALRA dekbedovertrek Winter Flourish met gratis Plaid
WALRA dekbedovertrek Winter Flourish met gratis Plaid
€ 79,95
Bekijk hier

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien