Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom heel het internet in de ban is van de 'bezem challenge'

Je hebt vast wel een bezem in huis liggen. Pak ‘m erbij en probeer dit grappige trucje uit. Heel het internet is namelijk in de ban van de ‘bezem challenge’.

Na de ‘schoenenchallenge‘ is er weer een nieuwe uitdaging die door social media raast. Het zou een bizar fenomeen zijn: dankzij de extreme zwaartekracht die eens in de zoveel tijd voorkomt, kon je op 10 februari 2020 een bezem uit zichzelf rechtop laten staan. Klinkt misschien een gek, maar op Twitter werden massaal filmpjes gedeeld om te bewijzen dat het echt werkt.

Advertentie

NASA

Toch blijkt het een broodjeaapverhaal te zijn, zegt NASA. “Dit is weer een hoax op social media die illustreert hoe snel pseudowetenschap en valse claims viraal kunnen worden”, zegt NASA in een verklaring aan InsiderOok deelde NASA een video van astronaut Alvin Drew en wetenschapper Sarah Noble die laten zien dat de bezem challenge op elke dag van het jaar werkt, niet alleen op 10 februari.

Ook al leek het een bijzonder fenomeen, het is alsnog leuk om te proberen thuis. Lukt het jouw om de bezem rechtop te laten staan?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien