Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom heel het internet in de ban is van de 'bezem challenge'

Je hebt vast wel een bezem in huis liggen. Pak ‘m erbij en probeer dit grappige trucje uit. Heel het internet is namelijk in de ban van de ‘bezem challenge’.

Na de ‘schoenenchallenge‘ is er weer een nieuwe uitdaging die door social media raast. Het zou een bizar fenomeen zijn: dankzij de extreme zwaartekracht die eens in de zoveel tijd voorkomt, kon je op 10 februari 2020 een bezem uit zichzelf rechtop laten staan. Klinkt misschien een gek, maar op Twitter werden massaal filmpjes gedeeld om te bewijzen dat het echt werkt.

Advertentie

NASA

Toch blijkt het een broodjeaapverhaal te zijn, zegt NASA. “Dit is weer een hoax op social media die illustreert hoe snel pseudowetenschap en valse claims viraal kunnen worden”, zegt NASA in een verklaring aan InsiderOok deelde NASA een video van astronaut Alvin Drew en wetenschapper Sarah Noble die laten zien dat de bezem challenge op elke dag van het jaar werkt, niet alleen op 10 februari.

Ook al leek het een bijzonder fenomeen, het is alsnog leuk om te proberen thuis. Lukt het jouw om de bezem rechtop te laten staan?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (18 t/m 24 februari) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien