Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je kamerplanten héél blij worden van een beetje melk

Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘melk is goed voor elk’. Wist je dat het zuivelproduct niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor het groen in je huis?

Groeien en glimmen
Melk zit bomvol voedingsstoffen, waaronder eiwitten en calcium. Die stoffen zijn ook hartstikke goed voor je planten.

Advertentie

Deppen of sprayen
Gooi je laatste scheutje melk dus niet weg, maar schenk het op een schoteltje. Dip er met een tissue in en dep vervolgens wat op de bladeren. Of stop het laatste beetje in een spuitfles en spuit het over je planten. Zo krijgen ze weer lucht en zien ze er gegarandeerd prachtig uit. Let wel op dat je dit alleen bij harde en groene bladeren doet.

Zo blijven de bladeren schoon, omdat melk ontstoft en ontvet. En het houdt schimmels tegen. Geen doffe, bruine bladeren dus, maar je kamerplanten zullen goed groeien en glimmen.

Haal de zomer in huis met onze Libelle Bloemenbox:

Bloemenbox
Bloemenbox
€ 18,95 € 15,00
Dat wil ik!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD Wonen. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien