1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Geen groene vingers? Déze kamerplanten zijn bijna niet dood te krijgen

Hou je van groen om je heen, maar heb je absoluut geen groene vingers? Geen probleem! Déze kamerplanten zijn heel weinig werk en (bijna) niet dood te krijgen. 

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten planten en het grootste deel heeft veel aandacht nodig. Maar ben jij één van de mensen die bloemen en planten maar niet in leven kan houden? Dan zijn deze 9 kamerplanten echt iets voor jou. Ze kunnen namelijk allemaal wel tegen een stootje.

Advertentie

1. Asparagus Fern
Het enige waar je bij deze donzige plant op moet letten is dat de grond vochtig hoort te blijven. Voor de rest kan hij overal in het huis staan, zowel op lichte als donkere plekken.

2. Fiddle Leaf Fig
Deze boom is zo populair vanwege z’n weelderige bladeren. Ook bij deze kamerplant maakt het niet uit of je ‘m op een zonnige of donkere plek zet. Als ‘ie maar genoeg water krijgt.

3. African Violets
Deze fleurige plant is momenteel een van de meest populaire kamerplanten ter wereld. Dat is niet voor niets, want de Afrikaanse viooltjes bloeien meerdere keren per jaar. Zo ziet je huis er het hele jaar door fleurig uit. Het liefst staat dit plantje in de zon, verder heeft ‘ie weinig bijzonderheden.

4. Aloë
De stekelige bladeren zien er onwijs tof uit en staan mooi in ieder interieur. Deze kamerplant houdt van licht, maar dit mag ook gewoon kunstlicht zijn. Geef ‘m iedere twee weken wat water en hij is blij.

5. Vredeslelie
Als je je altijd schuldig maakt aan het geven van te veel water, dan is de vredeslelie iets voor jou. Deze kamerplant is namelijk dol op water en kun je haast niet verdrinken. Vergeet je planten juist te voeden, dan kun je ‘m beter overslaan.

6. Spider Plant
Deze snelgroeiende planten zijn hartstikke leuke én makkelijke planten. Je hoeft er haast niet naar om te kijken. Heel af en toe wat water geven en klaar is kees!

7. Tillandsia
Maak je geen zorgen over het testen van de grond, want deze ‘air plant’ groeit zonder grond. Veel water hebben ze niet nodig, maar dompel ze toch heel af en toe even onder.

8. Bromeliad
Deze ananasplant zorgt voor een tropisch sfeertje in huis. Het liefst krijgt ‘ie gedurende dag zowel schaduw als zonlicht. Geef ‘m één keer per week water. Doe dit in z’n hart, want vanuit het hart voedt hij de rest van de plant. Voor de rest heeft deze kamerplant geen aandacht nodig.

9. Jade Plant
Deze vetplant kan heel goed water vasthouden, waardoor je hem niet zo vaak water hoeft te geven. Ze zijn makkelijk in gebruik en zien er hartstikke leuk uit wanneer je er meerdere bij elkaar op tafel zet.

10. Philodendron
Deze plant geeft de voorkeur aan weinig licht. Bovendien zijn ze graag droog, dus veel water hoef je ze niet te geven. Handig!

11. Christmas Cactus
Als je geen groene vingers hebt, zijn cactussen ideaal. Toch wat kleur in huis? Kies dan de kerst cactus vanwege de prachtige roze bloemetjes.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien