Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zó overleven je kamerplanten de winter

Goed voor je planten zorgen is in de lente en zomer een eitje. Je verantwoordelijkheden zijn dan heel eenvoudig: geef je plant voldoende water en zet ‘m op een plaats waarop hij de juiste hoeveelheid licht krijgt.

Wat veel planteneigenaren niet weten, is dat als het winter wordt en de temperatuur daalt, je planten heel andere zorg nodig hebben. Ook al staan ze binnen en worden ze niet blootgesteld aan die koude temperatuur of sneeuw; sommige planten houden een winterslaap. Door te veel zorg kunnen ze verwelken of kapot gaan.

Advertentie

Slaapstand
Als je ziet dat je plant in de afgelopen paar maanden niet gegroeid is, of als het wat langer duurt voordat hij water opneemt, is de kans aanwezig dat de plant op een ‘energie bespaarstand’ staat om zichzelf te beschermen tegen winterse omstandigheden. Goed om te weten: zorgen voor zo’n ‘slapende’ plant is heel eenvoudig.

Stabiele omgeving
Als je plant in de slaapstand staat, wil je de omgeving zo stabiel mogelijk houden. Zorg ervoor dat je plant niet op de tocht staat. Haal ‘m dus weg bij ramen en deuren en zet hem niet in de buurt van een warmtebron zoals een verwarming of open haard. Zonlicht blijft belangrijk. Zet je plant onder een lamp als je weinig daglicht in je woning hebt.

Minder water
Je plant heeft water nodig, maar veel minder dan tijdens de warmere maanden. Te veel water kan ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten. Voel net iets onder de oppervlakte of de potgrond daar droog is. Zo ja, dan is het tijd om water te geven.

Uitrusten
Verpot je plant niet in deze tijd van het jaar. Planten gebruiken dit seizoen om uit te rusten (ja, zelfs planten rusten uit) en zich op te maken voor de lente en zomer, dus je kunt ze beter niet uit hun rustplek halen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Real Simple. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien