Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: dít is waarom jouw kat altijd meeloopt naar de wc

Loopt jouw kat ook geregeld met je mee naar de het kleinste kamertje van het huis? Dit doet hij niet zomaar.

Katten kunnen hier een aantal redenen voor hebben.

Advertentie

Veiligheid
Katten zijn in principe jagers, maar in de natuur zijn ze voor grotere dieren juist een prooi. Wanneer ze samen met hun baasje zijn, voelen ze zich veilig. Omdat veilige gevoel te behouden, lopen ze soms liever met je mee wanneer jij opeens wegloopt dan dat ze alleen in de kamer blijven zitten.

Territorium afbakenen
Loopt jouw kat niet alleen met jou, maar ook met je gasten mee? Dan wil hij waarschijnlijk zijn territorium afbakenen. Hij merkt de vreemde geuren die de gasten verspreiden op en komt even kijken wat er allemaal gebeurt. De kans is ook aanwezig dat je kat daarna zijn eigen geur weer gaat verspreiden.

Nieuwsgierigheid
Katten zijn van nature heel nieuwsgierig. Wanneer jij de wc-deur achter je sluit, vraagt je kat zich af wat jij allemaal uitspookt in dat kamertje. No way dat hij je de volgende keer nog een keer in je eentje laat gaan.

Aandacht
Geef jij je kat altijd een aai over de bol wanneer je opstaat om naar de wc te gaan? Je kat gaat jouw wc-bezoekjes dan associëren met iets positiefs, waardoor hij vaker mee wil.

Samen zijn
Sommige katten zijn nou eenmaal heel aanhankelijk en zijn graag bij hun baasje. Is jouw kat ook zo’n klefferd? Dan wil hij waarschijnlijk gewoon graag bij je zijn wanneer je naar de wc gaat. Best schattig, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: CutenessMargriet. Beeld: iStock

Lees meer

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien