Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Aha! Om déze reden kruipt je kat op je toetsenbord terwijl je werkt

Stiekem is thuis werken best wel gezellig. Je partner is constant in de buurt. Of misschien heb je wel een kat die graag knus bij je komt liggen. Alleen dan vaak net íets te knus. Want katten hebben het talent om zich precies daar te nestelen, waar jij hard bezig bent. Op je toetsenbord. Maar waarom doen ze dat?

Een huisdierenexpert geeft antwoord.

Advertentie

2 redenen

We kunnen ons best voorstellen dat katten het gewoon erg gezellig vinden om bij ons te komen liggen. Maar de oorzaak ligt toch net anders. Volgens huisdierenexpert Arden Moore heeft een kat 2 belangrijke redenen om ons te storen tijdens ons werk en plaats te nemen op het toetsenbord.

Comfortabel

Ten eerste, vertelt ze aan PetMD, komt dat door hoe een toetsenbord aanvoelt. “Ze zijn warm en voelen grappig als je erop zit”, verklaart ze. Het is dus enerzijds vooral heel comfortabel voor je kat. En natuurlijk véél fijner dan die dure kattenmand die je voor je huisdier hebt gekocht.

Aandacht

Maar de belangrijkste reden nog wel, is de plek van dat toetsenbord. Namelijk: precíes tussen jou en datgene wat jouw aandacht heeft in. En dat jouw aandacht dan even bij iets anders is dan je kat, dat kan natuurlijk niet. Het is dus ook een schreeuw om aandacht van veel katten, met een tikje jaloezie.

Heeft je kat nog meer eigenaardigheden en krabt hij of zij bijvoorbeeld vaak de bank kapot? Dierendokter Martijntje geeft een goede tip om dat af te leren. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PetMD. Beeld: iStock. 

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien