Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Eindelijk bewezen: katers voelen voor vrouwen erger dan voor mannen

Hebben jij en je man dit weekend een leuk feestje gehad, maar wel iéts te diep in het glaasje gekeken? Dan heb jij het de volgende ochtend waarschijnlijk zwaarder dan je man.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen minder last hebben van de alcohol dan vrouwen.

Advertentie

Lichaamsbouw
De heftigheid van de katers heeft alles te maken met de lichaamsbouw van mannen en vrouwen. Over het algemeen zijn vrouwen kleiner en wegen ze minder dan mannen. Dit is ook de reden dat vrouwen over het algemeen sneller dronken zijn dan mannen: per glas alcohol hebben vrouwen minder lichaamswater om de alcohol mee te vermengen.

Vet en spieren
Ook hebben mannen gemiddeld meer spieren en minder vet dan vrouwen. Spieren bestaan vooral uit water, dus mannen hebben ook nog eens extra water om de giffen in de alcohol mee te vermengen. Drinken jij en je man dus precies hetzelfde aantal drankjes? Dan zal jij eerder aangeschoten zijn en ook de katers zullen niet hetzelfde aanvoelen: jij zal je waarschijnlijk veel beroerder voelen de volgende dag. Goede reden om je lekker in de watten te laten leggen door je man, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Amayzine. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien